ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πρόωρο άνοιγμα στον τουρισμό, τέλος στην καραντίνα επτά ημερών

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα σκοπεύει να άρει τους περιοριστικούς όρους επταήμερης καραντίνας από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, όπως υποστήριξε, ανώνυμα, Έλληνας αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Τον προηγούμενο μήνα, η χώρα ήρε κανόνα καραντίνας διάρκειας μιας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και έχουν αρνητικό τεστ. Η Ελλάδα, η οποία προέκυψε από μια δεκαετή οικονομική κρίση πριν την πανδημία το προηγούμενο έτος, έχει δηλώσει ότι θα ανοίξει τον τουριστικό τομέα της, βασικό μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία της, από τα μέσα Μαΐου.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εν όψει των εγκαινίων στις 14 Μαΐου», ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, και δύο συνοριακές διελεύσεις.

Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα τεθούν σε καραντίνα, εφόσον αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού που διενεργήθηκε 72 ώρες πριν την άφιξή τους, ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι αλλοδαποί που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και να βρίσκονται σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για τους επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται επίσης μια δεύτερη υποχρεωτική δοκιμή κατά την άφιξή τους.

Η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ στον περιορισμό του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά η επανεμφάνιση των λοιμώξεων COVID-19 ανάγκασε τη χώρα να επιβάλει περιορισμούς αποκλεισμού από το Νοέμβριο. Η Ελλάδα έχει αναφέρει συνολικά 301.103 κρούσματα και 9.054 θανάτους μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η κωδικοποίηση των κανόνων για την λειτουργία των ξενοδοχείων

Το υπουργείου Τουρισμού στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, εκτός απροόπτου, θα προβεί στη δημοσιοποίηση των κανόνων για τη λειτουργία των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού
Mitsotakis, Sinodos, Korifis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ανοίγει με ασφάλεια ο τουρισμός, αισιοδοξία για ανάκαμψη

Εφαρμόζουμε το πράσινο πιστοποιητικό πριν από την Ευρώπη, τονίζει ο πρωθυπουργός, θα γίνονται δεκτοί και οι Ρώσοι που έχουν κάνει το Sputnik. Πρόβλεψη για θεαματική βελτίωση επιδημιολογικών δεδομένων σε ένα μήνα.