ΓΔ: 897.63 0.36% Τζίρος: 49.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, euro, money, cash
Φωτο: Shutterstock

Αύριο το αργότερο η πληρωμή σε ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια

Μέχρι την Παρασκευή οι πληρωμές για την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2021 και για τον Μάρτιο οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν χωρίς να έχουν υποβάλει δηλώσεις covid, εάν δεν υπάρχει μεταβολή.

Σήμερα ή αύριο το αργότερο θα γίνουν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις από τις δηλώσεις covid Νοεμβρίου 2020 - Δεκεμβρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021 για όσους έκαναν για πρώτη φορά δήλωση covid, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κος Α. Βεσυρόπουλος στη διαδικτυακή ημερίδα της ΕΝΙΑΘ και της ΠΟΜΙΔΑ.

Ο υφυπουργός είπε ακόμα ότι οι πληρωμές Φεβρουαρίου 2021 - Μαρτίου 2021 θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή και τόνισε ότι για το μήνα Μάρτιο οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν χωρίς να γίνουν δηλώσεις covid στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει μεταβολή.

Για τα προβλήματα με τις αποζημιώσεις που έχουν παρατηρηθεί με τους υπεκμισθωτές ο κ. Βεσυρόπουλος υποσχέθηκε πως θα επιλυθούν με αποφάσεις ενώ για την έκπτωση φόρου για δαπάνες που αφορούν λήψη υπηρεσιών για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων ανέφερε ότι σύντομα θα εκδωθεί η σχετική απόφαση.

Οι πληρωμές αφορούν τους φορολογούμενους, οι οποίοι στο δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκια είτε εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% μισθώματα.

Η κρατική αποζημίωση για τα μηδενικά μισθώματα του Φεβρουαρίου θα χορηγηθεί με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ για τον μήνα Μάρτιο και για μισθώσεις που έχουν συναφθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021 οι προκαταβολές θα δοθούν με βάση τη δήλωση COVID Φεβρουαρίου και εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής - νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής - επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.
  • Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.

Για τα μειωμένα ενοίκια Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020 έχουν διενεργηθεί συμψηφισμοί ύψους 44,5 εκατ. ευρώ για 232.000 ΑΦΜ, ενώ άλλες 15.000 δηλώσεις Covid έχουν εκκαθαριστεί και είναι έτοιμες για συμψηφισμό με χρέη στην εφορία μόλις εμφανιστούν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα του κράτους

Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζεται σήμερα το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων με αυστηρά κριτήρια. Το τίμημα θα υπολογίζεται με έκπτωση επί της αντικειμενικής αξίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία προθεσμία στο τέλος Μαρτίου για «φθηνές» μεταβιβάσεις ακινήτων

Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα δώσει άλλη παράταση για συμβόλαια με τις παλιές αντικειμενικές. Νέα ρύθμιση για τη βεβαίωση μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας θα διευκολύνει τις συναλλαγές.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τέσσερις παρεμβάσεις από το ΥΠΟΙΚ για ακίνητα και φόρο εισοδήματος

Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, υπουργική απόφαση για το αφορολόγητο με αποδείξεις, ρύθμιση για φορολογικά κίνητρα συγχωνεύσεων, τακτοποίηση καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αυξήσεις φόρων στα ακίνητα σε 1.500 περιοχές της Ελλάδας

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο οι προτάσεις εκτιμητών στο υπουργείο Οικονομικών για τις τιμές στις περιοχές που βρίσκονται σήμερα εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών. Πώς θα λειτουργεί ο αυτόματος μηχανισμός αναπροσαρμογής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς βεβαίωση ΤΑΠ και με ηλεκτρονική ενημερότητα

Την κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας. Φέτος αναμένεται από την ΑΑΔΕ και η ψηφιοποίηση της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας. Πάνω από 100.000 ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις το 2021.