ΓΔ: 906.2 0.07% Τζίρος: 23.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:54:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση σε συμβολαιογράφους για την εφαρμογή «My property»

Η συμμετοχή των συμβολαιογράφων της χώρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περισσότεροι από 2.100 συμβολαιογράφοι.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημέρωση από εκπροσώπους της ΑΑΔΕ σχετικά με την εφαρμογή της «ηλεκτρονικής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων-Δήλωση ΦΜΑ-“my property”.

O Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γεώργιος Ρούσκας, απηύθυνε χαιρετισμό προς τον  Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση-παρουσίαση, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή του στην εξέλιξη που συντελείται προς όφελος, τόσο των πολιτών, όσο και των επαγγελματιών του χώρου.

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι «αναμένουμε τις προτάσεις των συμβολαιογράφων για την περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση της διαδικασίας και της εφαρμογής της ηλεκτρονικής δήλωσης».

Από την πλευρά του ο κ. Ρούσκας τόνισε «την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας ψηφιοποίησης της υποβολής των δηλώσεων μεταβίβασης με σαφή προσδιορισμό της ευθύνης της Πολιτείας, των συμβαλλομένων και των συμβολαιογράφων».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των συμβολαιογράφων της χώρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περισσότεροι από 2.100 συμβολαιογράφοι.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέες «έξυπνες υπηρεσίες» με χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Η νέα γενιά εφαρμογών της ΑΑΔΕ θα μας επιτρέψει να φέρουμε την επιχείρηση και τον πολίτη στο επίκεντρο μία πολύ πιο δίκαιης φορολογικής πολιτικής», τόνισε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλής.