ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγουν από αύριο malls, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής

Ανοιχτά θα είναι από αύριο επίσης και οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside). 

Ανοίγουν από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά σε όλη τη χώρα καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής. Η εξειδίκευση των μέτρων θα παρουσιαστεί σήμερα, στις 18:00, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας.

Όπως έγραφε το Business Daily νωρίτερα, δεκτή έγινε από τους λοιμωξιολόγους η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σύμμαχος για το άνοιγμα είναι τα self test, τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας και ως εκ τούτου την περαιτέρω επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί είχαν απορρίψει την περασμένη εβδομάδα την ίδια εισήγηση από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα και στην οποία αναμένεται να δώσει το παρών και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, είχε προτείνει το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, αλλά και να επιτραπεί το click inside στη Θεσσαλονίκη, από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης είχε δηλώσει χθες: «Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν την Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε: «Το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού, και από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια και έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων για το φθηνό «καλάθι»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάλεσε όλους τους κλάδους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών και υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές θα βρίσκουν προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές.
adonis georgiadis-anaptyxis-katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Θα κάνουμε όσα πρέπει νομικά για να ακυρώσουμε το «Turkaegean»

Ο υπουργός σημειώνει πως οι Τούρκοι έκαναν αίτηση απευθείας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό εκεί μία εξεταστής από κάποια βόρεια Χώρα διαπίστωσε ότι ουδείς άλλος είχε κατοχυρώσει αυτό το σήμα και το έδωσε στον πρώτο αιτούντα.