ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Πράσινο φως» για άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η εφαρμογή της μεθόδου του click in shop στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Στις 18:00 οι ανακοινώσεις.

Δεκτή έγινε από τους λοιμωξιολόγους η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σύμμαχος για το άνοιγμα είναι τα self test, τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας και ως εκ τούτου την περαιτέρω επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.

Τα παραπάνω θα λειτουργήσουν από αύριο Σάββατο, ενώ επιπλέον αποφασίστηκε η εφαρμογή της μεθόδου του click in shop στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι εδώ και δύο εβδομάδες, τα μαγαζιά στην πόλη της βορείου Ελλάδος λειτουργούν με τη μέθοδο του click away.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί είχαν απορρίψει την περασμένη εβδομάδα την ίδια εισήγηση από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα και στην οποία αναμένεται να δώσει το παρών και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, είχε προτείνει το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, αλλά και να επιτραπεί το click inside στη Θεσσαλονίκη, από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης είχε δηλώσει χθες: «Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν την Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε: «Το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού, και από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια και έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα οι αποφάσεις για εμπορικά, φροντιστήρια και click inside

Υπενθυμίζεται ότι ο  υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, είχε προτείνει το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, αλλά και να επιτραπεί το click inside στη Θεσσαλονίκη, από την ερχόμενη εβδομάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανεβάζουν ρολά» τα μεγάλα πολυκαταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε ότι το όριο πελατών θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά.