ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ξεκίνησε η λειτουργία του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων θα ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης προς την πράσινη ανάπτυξη.

Σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας τίθεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που κατασκευάστηκε μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς στην Ηλεία και τις εγκαταστάσεις της επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Παπαθανάσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, όπου θα εφαρμοστεί μηχανική ανακύκλωση για την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και αναερόβια κομποστοποίηση του υπολειπόμενου κλάσματος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που πλέον μπαίνει σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των υποδομών του με ταχύτατους ρυθμούς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 39 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση της Ε.Ε., ενώ 22 εκατ. ευρώ προέρχονται από ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Ξεναγήθηκα στις εγκαταστάσεις ενός έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία που κατασκευάστηκε ως Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Τα έργα που κατασκευάζονται μέσω ΣΔΙΤ εκτελούνται εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού ενώ παράλληλα δημιουργούν άρτιες και καινοτόμες υποδομές με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η υπερσύγχρονη αυτή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων συμβάλει στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης με στόχευση την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι παρόντες στην επίσκεψη ήταν και οι βουλευτές ΝΔ του Νομού Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Θεόδωρος Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Ιωάννης Λυμπέρης καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής κοινοπραξίας που είναι ο ανάδοχος του έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KALOKAIRI, PARALIA, ELLADA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΜΕΑ: Αυξημένοι έλεγχοι το Δεκαπενταύγουστο σε καύσιμα κυλικεία και ξαπλώστρες

Νέο πεδίο ελέγχων έχει ξεκινήσει όμως και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή». Ο έλεγχος πραγματοποιείται στους ηλεκτρονικούς τιμοκαταλόγους μεγάλων επιχειρήσεων και σε αλυσίδες καταστημάτων τόσο χονδρικής όσο και λιανικής.