ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο :Ν. Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού. ΑΠΕ

Ν. Γιατρομανωλάκης: Πρωτοβουλίες για προσέλκυση ξένων παραγωγών

Ο υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε πως το υπουργείο έχει διεκδικήσει μισό δισεκατομμύριο από επιδοτήσεις και το 50% αυτών των πόρων είναι για τον σύγχρονο πολιτισμό.

Το γεγονός πως ο πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας τόνισε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης που στο πλάισιο του «International year of creative economy» του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προκειμένου η χώρα μας να προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές και να γυριστούν στη χώρα μας ταινίες, ώστε να αρθούν τα εμπόδια από τη γραφειοκρατία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι χρειάζονται πάρα πολλές άδειες για να γίνει ένα γύρισμα. Επίσης, ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού επενδύει στους Έλληνες επαγγελματίες και στην Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ερωτηθείς σχετικά από τον δημοσιογράφο του Protagon.gr, Κώστα Γιαννακίδη, απάντησε ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει διεκδικήσει μισό δισεκατομμύριο από επιδοτήσεις και το 50% αυτών των πόρων είναι για τον σύγχρονο πολιτισμό. Ο κ. Γιατρομανωλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο πολιτισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική», ενώ παρέθεσε και ανησυχητικά στοιχεία για τους ανθρώπους του πολιτισμού λέγοντας ότι από το 2012 έως το 2019, 18 χιλιάδες άνθρωποι του πολιτισμού έκλεισαν τα βιβλία τους, γεγονός που αντανακλά την κατάσταση στον κλάδο.

Διευκρίνισε ότι «η ανάπτυξη που έρχεται από τον πολιτισμό δεν αποκλείει αυτό που λέμε ότι ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων». Επιπλέον αναφέρθηκε και στη δημιουργία του Ακροπόλ. Όπως ανέφερε «το Ακροπόλ είναι ένας φορέας που δεν παράγει από μόνος του πολιτισμό, αλλά στηρίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού και  πιστεύουμε ότι θα γίνει φορέας ανάπτυξης».

«Προτεραιότητα για μας – ειδικά τον καιρό της πανδημίας – ήταν να πάρουν οι καλλιτέχνες αυτό που τους αναλογεί από τα πνευματικά δικαιώματα», είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι ανοίγει ο πολιτισμός και στόχος μας είναι να τον ενισχύσουμε. Όσον αφορά τις προτεραιότητές του, απάντησε ότι «το βασικό για μένα είναι η στήριξη και η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και των ανθρώπων του». Τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν τομές και επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική ενίσχυση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τον κλάδο του πολιτισμού

Η οικονομική ενίσχυση στοχεύει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του πολιτισμού που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία. Στα 300 εκατ. τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στον κλάδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημ. Συμβούλιο: Ανακάμπτει η οικονομία το 2021, στοίχημα ο τουρισμός

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα παίξουν η αντίδραση των ελληνικών επιχειρήσεων μετά την άρση των μέτρων στήριξης, η ανάπτυξη του τουρισμού και η διαχείριση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.