ΓΔ: 873.5 -1.49% Τζίρος: 45.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Λαμπίρης: Ιστορική ευκαιρία τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης

«Πολύ σημαντικό , είναι να στηριχτούν και να εκσυγχρονιστούν οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας όπως ο τουρισμός, και να επενδύσουμε σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Μια μοναδική ιστορική ευκαιρία για δομικές μεταρρυθμίσεις δίνεται στη χώρα μας με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ανέφερε ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διάρκεια του RoundTable Discussion «How to re-spark foreign direct investment» στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2021.

Ο κ. Λαμπίρης επισήμανε ότι ο δομικός αυτός μετασχηματισμός πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας, την ψηφιοποίηση της χώρας, καθώς και με τη στήριξη υφιστάμενων και την ανάπτυξή νέων παραγωγικών κλάδων.
«Πολύ σημαντικό λοιπόν, είναι να στηριχτούν και να εκσυγχρονιστούν οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας όπως ο τουρισμός, και να επενδύσουμε σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας, όπως ενδεικτικά της παραγωγής επεξεργαστών, τεχνητής νοημοσύνης, αμυντικής βιομηχανίας», σημείωσε σχετικά. 

Ο κ. Λαμπίρης τόνισε ότι οι επενδύσεις πρέπει να στραφούν στην έρευνα στον τομέα της αειφορίας με σκοπό να συνδυαστεί και με τη βιομηχανία και να «βοηθήσουμε μέσω της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση στην διαλειτουργικότητας των μεταφορών». Χαρακτήρισε δε, αισιόδοξο ότι ήδη η χώρα, προσανατολίζεται σε αυτούς τους άξονες, «ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε μακροχρόνιες επενδύσεις και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλές ευκαιρίες για επενδύσεις από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Από την πλευρά του ο διοικητής της ειδικής υπηρεσίας του Ταμείου Ανάκαμψης  Νίκος  Μαντζούφας τόνισε ότι τα 17,8 δισ. θα δοθούν για ψηφιοποίηση, πράσινη μετάβαση και άλλα προγράμματα.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχοινάς: Άνω του 1,3 δισ. στην Κ. Μακεδονία από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης

Υπενθύμισε ότι έπειτα από μεγάλη εθνική προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα θα είναι η 4η πιο ευνοημένη χώρα, αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας της, λαμβάνοντας πάνω από 60 δισ. επιδοτήσεις και 13 δισ. δάνεια έως το 2027.