ΓΔ: 910.55 -0.46% Τζίρος: 21.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:57:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Ο ΓΓ ΣΔΙΤ, κ. Ορέστης Καβαλάκης. ΑΠΕ

Ορ. Καβαλάκης: Βασικός μοχλός ανάπτυξης των δημοσίων έργων οι ΣΔΙΤ

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά έργα ΣΔΙΤ υπό αξιολόγηση. Έχουμε εγκρίνει μια σειρά από έργα και δρομολογούμε το Κυβερνητικό Πάρκο», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας ΣΔΙΤ.

Στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων & Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ορέστης Καβαλάκης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Ευτύχη Παλλήκαρη, κατά τις εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 
Ο κ. Καβαλάκης σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ εστιάζει τόσο σε στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, όσο και σε Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
 
«Θέλουμε να ξέρει ο επενδυτής πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει με την Επένδυση του. Προωθούμε fast - track διαδικασίες» ανέφερε, ενώ για τον αναπτυξιακό νόμο επισήμανε: «Επικεντρωνόμαστε στη διαχείριση και γρήγορη υλοποίηση καίριων χειρουργικών επεμβάσεων. Θέλουμε ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση Επενδύσεων. Σχεδιάσαμε νέα καθεστώτα, δίνοντας όσα παραπάνω κίνητρα γίνεται».
 
Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά ενίσχυσης στις Περιφέρειες
 
«Τα ΣΔΙΤ δεν είναι πλέον το παρασύνθημα, αλλά το κύριο σύνθημα» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βασικό μοχλό ανάπτυξης Δημοσίων Έργων». 
 
«Πρόκειται για μια win - win σχέση κράτους με τον ιδιώτη» πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά έργα ΣΔΙΤ υπό αξιολόγηση. Έχουμε εγκρίνει μια σειρά από έργα και δρομολογούμε το Κυβερνητικό Πάρκο».
 
Ανάμεσα στα άλλα, ο ΓΓ ΣΔΙΤ έκανε γνωστό πως υπάρχει και η δυνατότητα επιχορήγησης από το Ταμείο Ανάκαμψης κοινών δράσεων, οι οποίες γίνονται παράλληλα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ose
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ιδιώτες αναβαθμίζεται ο σιδηρόδρομος, πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης

Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων σύμφωνα με το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πλήρης αναδιοργάνωση ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.
Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Αντλήθηκαν 20 δισ. ευρώ μέσω του 10ετούς ομολόγου

Έως το τέλος του 2021, η Επιτροπή αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 80 δισ. ευρώ σε ομόλογα, τα οποία θα συμπληρωθούν με βραχυπρόθεσμα γραμμάτια της ΕΕ, σύμφωνα με το σχέδιο χρηματοδότησης που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2021.