ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:29:47 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μιχάλης Στασινόπουλος, Βιοχάλκο
Μιχάλης Στασινόπουλος. Πηγή: ΑΠΕ

Μιχ. Στασινόπουλος: Το διπλό «στοίχημα» της πράσινης και τεχνολογικής μετάβασης

Ο πρόεδρος της Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, αναφέρθηκε στο brain drain και τόνισε ότι οι νέοι που έφυγαν από την Ελλάδα επιθυμούν να επιστρέψουν αν βρουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον

Στο παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας για την χώρα μας επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, Μιχάλης Στασινόπουλος μιλώντας σε εκδήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ο κ, Στασινόπουλος εΈκανε ειδική αναφορά στην μεταποίηση που μέσα στην δεκαετία της κρίσης απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει το εθνικό εισόδημα και την απασχόληση και τόνισε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης, υποστήριξε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση και είναι σαφές ότι η παραγωγική κοινότητα συμμετείχε στην διαβούλευση για την κατάρτισή του, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν αναφέρει τον κλάδο της βιομηχανίας όσο θα ήθελαν οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Στασινόπουλος μίλησε επίσης για το στοίχημα της διπλής μετάβασης, δηλαδή της πράσινης και τεχνολογικής μετάβασης, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο κέντρο των προτεραιοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας. Το χαρακτήρισε μάλιστα ευκαιρία καθώς η Ελλάδα έχει χάσει, όπως επισήμανε, πολλά τρένα στο παρελθόν και τώρα ήρθε η ώρα να τα προλάβει και να προπορευτεί κιόλας.

Υπογράμμισε ότι η προσπάθεια να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον που έχει στον πυρήνα της την σταδιακή κατάργηση των υδρογονανθράκων είναι μία δύσκολη μετάβαση και για αυτό η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει και να συνεχίσει να δίνει λύσεις σε θέματα όπως η αποθήκευση της ενέργειας από τις ΑΠΕ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, αναφέρθηκε στο brain drain και τόνισε ότι οι νέοι που έφυγαν από την Ελλάδα επιθυμούν να επιστρέψουν αν βρουν το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. «Η χώρα σήμερα πια μπορεί να αντιστρέψει αυτό το ρεύμα» καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πολλά βήματα, πρόσθεσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλές ευκαιρίες για επενδύσεις από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Από την πλευρά του ο διοικητής της ειδικής υπηρεσίας του Ταμείου Ανάκαμψης  Νίκος  Μαντζούφας τόνισε ότι τα 17,8 δισ. θα δοθούν για ψηφιοποίηση, πράσινη μετάβαση και άλλα προγράμματα.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχοινάς: Άνω του 1,3 δισ. στην Κ. Μακεδονία από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης

Υπενθύμισε ότι έπειτα από μεγάλη εθνική προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα θα είναι η 4η πιο ευνοημένη χώρα, αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας της, λαμβάνοντας πάνω από 60 δισ. επιδοτήσεις και 13 δισ. δάνεια έως το 2027.
Xristos Dimas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: 500 εκατ. για έρευνα και τεχνολογία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι «μόνο από τις επιδοτήσεις, όχι από τα δάνεια θα έχουμε πάνω από 500 εκατ. και ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο θα υπερβαίνει τα 200 εκατ. θα αφορά την αναβάθμιση των υποδομών των ερευνητικών κέντρων της χώρας».
Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Θα υπάρξει αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ

«Ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλύτερα του αναμενομένου, ο τουρισμός θα πάει πολύ καλά και το 2022, αν κρίνουμε από το 2021 και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερους αριθμούς», ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.