ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:58:24 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σημαντική αύξηση των συμβολαίων για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Σύμφωνα με έρευνα την οποία εκπόνησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Pulse το 61% δηλώνει ότι θα διατηρήσει την τρέχουσα ασφαλιστική του κάλυψη.

Το αισιόδοξο μήνυμα της πρόθεσης αύξησης της ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με αυτό της διακράτησης των υφιστάμενων συμβολαίων ασφάλισης επιχειρήσεων, καταγράφονται στα στοιχεία της έρευνας την οποία εκπόνησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Pulse.

Σύμφωνα με ανάρτηση του επιμελητηρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του και σε συνέχεια των προηγούμενων στοιχείων που δημοσιεύθηκαν (https://www.insurance-eea.gr/arthra-insurance/erevna-eea-i-aktinografia-tis-asfalisis-ton-epichiriseon-schesi-asfalisis-me-ilikia-ergazomenous-drastiriotita-ke-alles-parametrous/), τα νέα ευρήματα της έρευνας τα οποία δίνουν ενημέρωση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχουν ως εξής:

Στο ερώτημα τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον με την ασφάλισή σας οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

 • το 61% δηλώνει ότι θα μείνει στα ίδια επίπεδα
 • το 16% θα αυξήσει τις ασφαλιστικές καλύψεις
 • το 10% θα τις μειώσει (το υπόλοιπο δηλώνει ΔΓ/ΔΑ)

Όπως σημειώνει το επιμελητήριο, ερμηνεύοντας τα ποσοστά φαίνεται ότι η μειωμένη ρευστότητα και η στασιμότητα, λόγω πανδημίας, της οικονομίας δεν έχει επηρεάσει αρνητικά το θέμα της ασφάλισης. Επίσης στην πρόθεση αύξησης της ασφαλιστικής κάλυψης το 20% είναι άνδρες και το 11% γυναίκες.

Στο ερώτημα πρόθεση για το μέλλον που σχετίζεται με την ηλικία του επιχειρηματία και την ασφάλιση, προκύπτει ότι οι λιγότερο ασφαλισμένοι σήμερα που είναι η ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών δηλώνει εντονότερο ενδιαφέρον να αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη. Συγκεκριμένα:

 • στους επιχειρηματίες έως 30 ετών, το 25% δηλώνει ότι θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη
 • στην ηλικιακή ομάδα 30-44ετών, το 15% θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη
 • στην ομάδα 45-59ετών το 17% θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη
 • στην ομάδα άνω των 60 ετών το 11% δηλώνει πρόθεση αύξηση την κάλυψης.

Τέλος, στο ερώτημα που συσχετίζει τα έτη λειτουργίας της επιχείρησης με την πρόθεση του επιχειρηματία για το πώς μελλοντικά θα αντιμετωπίσει την ασφάλιση οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

 • στις νέες επιχειρήσεις: το 10% δηλώνουν πρόθεση μείωσης της κάλυψης, το 57% δηλώνουν σταθερότητα και συνέχιση και το 15% δηλώνουν πρόθεση να αυξήσουν την ασφαλιστική κάλυψή τους.
 • στις επιχειρήσεις που λειτουργούν από 1-5 έτη: το 12% θα μειώσει, το 62% θα κρατήσει στο ίδιο επίπεδο και το 17% θα αυξήσει την κάλυψή του.
 • στις επιχειρήσεις 6-10 έτη λειτουργίας: το 9% θα μειώσει, το 53% θα κρατήσει στα ίδια επίπεδα και το 16% θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη.
 • στις επιχειρήσεις άνω των 11 ετών λειτουργίας προκύπτει ότι το 10% θα μειώσει, το 66% θα κρατήσει σταθερό και το 17% θα αυξήσει την ασφαλιστική του κάλυψη.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τον Απρίλιο του 2021 σε συνεργασία με την εταιρεία Pulse και στηρίχθηκε σε περισσότερους από 500 επιχειρηματίες- επαγγελματίες της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Aναγκαία η ασφάλιση περιουσίας από φυσικές καταστροφές

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξήγησε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα και μόλις το 15% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές.
fotia-plhgentes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαίο το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πληγείσα Πελοπόννησο

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκλέχτηκε σήμερα νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ

O νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας δήλωσε: «πρώτη μου ενέργεια θα είναι η επίσκεψη μου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ώστε να έχουμε ως Ένωση μία πλήρη εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».