ΓΔ: 875.11 0.23% Τζίρος: 37.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: υπουργείο Ναυτιλίας

H Ελλάδα καλωσορίζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη στον κλάδο της κρουαζιέρας.

«H Ελλάδα καλωσορίζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF), στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής, ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ο υπουργός είπε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών, η εμπειρία των ανθρώπων της κρουαζιέρας και ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης για την επανεκκίνησή της, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για φέτος και όλα δείχνουν ότι η χρονιά αυτή θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι έχουν αναπτυχθεί ειδικά σχέδια για την προστασία τόσο των επιβατών όσο και των πληρωμάτων των πλοίων αλλά κυρίως των τοπικών νησιωτικών πληθυσμών, ώστε αν μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από την πανδημία, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας κινείται πολύ γρήγορα δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» με το οποίο δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους τους κατοίκους των νησιών άνω των 18 ετών, προσθέτοντας ότι σε 19 νησιά θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός αυτός μέχρι τέλος Ιουνίου καθώς σε 36 επιπλέον νησιά με λίγους κατοίκους.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας προορισμός που δίνει μοναδικές εμπειρίες και παραδοσιακή φιλοξενία και στόχος μας είναι αυτές οι εμπειρίες να μην είναι μόνο μοναδικές αλλά και ασφαλείς για όλους» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στο σημερινό Φόρουμ τα ηγετικά στελέχη του κλάδου θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες των εταιρειών τους για τη λειτουργία της κρουαζιέρας στην μετά την πανδημία εποχή, καθώς και το όραμά τους για την επανεκκίνηση, τα μέτρα και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που θα εφαρμόζουν οι εταιρείες τους σε αυτήν την μεταβατική περίοδο. Θα συζητήσουν, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται φέτος σε hotspot της κρουαζιέρας, με την περιοχή να φιλοξενεί το 2021 τα περισσότερα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Έτοιμα τα λιμάνια να υποδεχτούν την κρουαζιέρα

Ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι «σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε εγκαίρως ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας επιβατών και πληρωμάτων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα κρουαζιερόπλοια».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έργα ύψους 6 εκατ. από το ΕΣΠΑ στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Σύμφωνα με τον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η συγκεκριμένη παρέμβαση στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ύψους 6 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ, «θα το ενισχύσει, θα το κάνει πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές και για περαιτέρω επαρκείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Έργα 5 εκατ. ευρώ για το λιμάνι της Χερσονήσου

Το πλάνο περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον λιμένα Χερσονήσου, που προβλέπει παρεμβάσεις σε υποδομές που θα το καθιστούν όχι μόνο λειτουργικό, αλλά θα αναδεικνύουν σημαντικά τμήματά του, όπως ο Ρωμαϊκός Μόλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον για τον Λιμένα Ηρακλείου

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ. Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 9 επενδυτικά σχήματα.
Plakiotakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: Έργο της ΝΔ το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη

"Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτή που έθεσε την Κρήτη στο επίκεντρο σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων βάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο από την 1/1/2020", δήλωσε ο υπουργός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: 79 εκατ. για λιμενικές υποδομές και ακτοπλοϊα στο Ν. Αιγαίο

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «η ισχυρή οικονομική στήριξη της ακτοπλοΐας και η σημαντική αύξηση των άγονων γραμμών από το υπουργείο συνιστούν κρίσιμο παράγοντα που συνέβαλε στην πολύ θετική εικόνα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι».