ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δημιουργία ψηφιακών υποδομών που θα δώσουν ώθηση σε νέες υπηρεσίες

Ο γγ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αθ. Σταβέρης τόνισε πως το ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ θα δημιουργήσει περαίτερω αξία στις υπηρεσίες 5G ενώ προχωρούν ταχύτατα τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με το βλέμμα στο μέλλον θα πρέπει να είναι οι ψηφιακές υποδομές που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα που θα δίνουν την δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις υπηρεσιές τους καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το εισιτήριο για το τρένο της 4η βιομηχανικής επανάστασης όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αθανάσιος Στάβερης -Πολυκαλάς.

Μιλώντας στο 1ο συνέδριο Digital Enterprise Transformation, ο κ. Σταβέρης είπε χαρακτηριστικά πως «το μέλλον μας ξεκινάει τώρα» και αναφέρθηκε στο ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ «το οποίο θα δημιουργήσει περαιτέρω αξία στις υπηρεσίες της 5G, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλα έργα όπως τα υποθαλάσσια καλώδια, μικροδορυφόροι. Μέχρι στιγμής χαιρόμαστε που έχουμε προχωρήσει γρήγορα, σε πολλά θέματα είμαστε πρώτοι στην Ε.Ε. και θέλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτές τις ταχύτητες. Τα τελευταία δυο χρόνια το κράτος κατάφερε και λειτούργησε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσαρμόστηκε στις νέες καταστάσεις κι απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά».

Όπως επεσήμανε ο κ. Στάβερης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα υλοποιηθήκαν πλατφόρμες. «Λειτουργούμε με το μυαλό πάντα στο μέλλον, υπάρχει στρατηγική, σκεφτόμαστε λύσεις οι οποίες είναι μακροχρόνιες, υπάρχει σχεδιασμός σε βάθος δεκαετιών. Είναι η πρώτη ίσως φορά που γίνεται από μια ελληνική κυβέρνηση. Στην στρατηγική μας εντάσσεται κι η συνεργασία εκτός των δημόσιων φορέων και με τον ιδιωτικό φορέα».

Ο κ. Στάβερης υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να φτιάξουμε ψηφιακές υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι με ματιά στο μέλλον, να δώσουν την δυνατότητα από τις μικρές μέχρι και τις μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες. Όταν εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες προκύπτουν και νέες υπηρεσίες κι έτσι δημιουργούμε ένα καινούργιο οικοσύστημα, μια νέα ψηφιακή οικονομία».

Ο κ. Στάβερης σχολίασε ότι ιστορικά στην Ελλάδα στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι. «Τα δύσκολα είναι η πανδημία, η οποία κάμποια στιγμή θα τελειώσει. Εδώ παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία για εμάς, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε συντονισμένα με στόχο, με σχέδιο. Και αναφέρομαι και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι προς όφελος όλων να μπούμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Και ξεπερνάω τα πολιτικά χρώματα, τις πολιτικές αποχρώσεις. Αυτά που σχεδιάζουμε τώρα να κάνουμε είναι αυτά που θα ακολουθήσουν και θα είναι η προστιθέμενη αξία της χώρας μας την επόμενη τουλάχιστον 20ετία. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη ή τις παραλείψεις του παρελθόντος, πρέπει συντονισμένα να δουλέψουμε μαζί. Υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει θέληση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κι η θέληση όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα»

Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε ότι η ελκυστικότητα της Ελλάδας για επενδύσεις έχει βελτιωθεί, ενώ το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια.