ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis, Sinodos, Korifis
Alexandros Michailidis / SOOC

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα και το απέδειξαν

Με ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός υπογρραμμίζει ότι υπάρχει σαφής εμπιστοσύνη στην ελληνική ανάκαμψη και στις προοπτικές της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter στην έκδοση 10ετούς ομολόγου που όπως υπογραμμίζει αποτελεί άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην ελληνική ανάκαμψη και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές μας. Σήμερα εκδώσαμε ένα 10ετές ομόλογο με απόδοση περίπου 0,9%. Η χώρα δανείζεται με ρεκόρ χαμηλών επιτοκίων», αναφέρει στο tweet του ο πρωθυπουργός.

Ανάλογες δηλώσεις είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων το υψηλό αλλά κυρίως ποιοτικό ενδιαφέρον για την έκδοση. 

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές για το 10ετες ομόλογο ξεπέρασαν τα 29 δισ. ευρώ, το οποίο εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου, με το επιτόκιο να υποχωρεί τελικά στο Mid Swap + 85 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 0,9%.

Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ, παρ΄ όλα αυτά, το τεράστιο ποσό ζήτησης είναι «φουσκωμένο» και από τεχνικούς παράγοντες, καθώς τα hedge funds σε όλες τις δημοπρασίες ομολόγων της ευρωζώνης υποβάλλουν προσφορές πέραν του ποσού που πραγματικά ενδιαφέρονται να επενδύσουν, επειδή γνωρίζουν ότι η τελική κατανομή των τίτλων γίνεται υπέρ των πιο συντηρητικών επενδυτικών χαρτοφυλακίων (real money funds). Σημειώνεται ότι οι προσφορές ξεπέρασαν και το ύψος της αρχικής έκδοσης τον Ιανουάριο, στην οποία η ζήτηση διαμορφώθηκε περίπου στα 25 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitsotakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ανάπλαση παραλιακού μετώπου από τον Πειραιά έως το Σούνιο

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.
Mitsotakis, Sinodos, Korifis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ανοίγει με ασφάλεια ο τουρισμός, αισιοδοξία για ανάκαμψη

Εφαρμόζουμε το πράσινο πιστοποιητικό πριν από την Ευρώπη, τονίζει ο πρωθυπουργός, θα γίνονται δεκτοί και οι Ρώσοι που έχουν κάνει το Sputnik. Πρόβλεψη για θεαματική βελτίωση επιδημιολογικών δεδομένων σε ένα μήνα.
biomixania-reuma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόλις το 5% της μεταποίησης βρίσκεται σε βιομηχανικά πάρκα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών τονίζει πως ενώ οι επιχειρήσεις είναι ιδιοκτήτες γης, η αδράνεια που επικρατεί τόσα χρόνια δεσμεύει κανονιστικά την καθημερινότητά τους.