ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Enterprise: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευμάτων

Στόχος του προγράμματος της Enterprise είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων  αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες.

H Enterprise Greece ανακοίνωσε  την έγκριση του Προγράμματος της με αντικείμενο την Προώθηση Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, ύψους 2.307.800 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει  έως το τέλος του 2023 και είναι 100% χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους. 

Συγκεκριμένα, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων έρχεται να συμπληρώσει το ευρύτερο  στρατηγικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών εταιριών από την Enterprise Greece, το οποίο απαρτίζεται από 3 βασικές κατηγορίες υπηρεσιών:

 • Ενημέρωση & Πληροφόρηση
 • Προβολή & Δικτύωση και
 • Εκπαίδευση & προσωποποιημένη Συμβουλευτική

Το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό πακέτο, το οποίο αφορά κυρίως σε δράσεις μάρκετινγκ και συμμετοχής σε εκθέσεις, εντάσσεται στις υπηρεσίες «Προβολή & Δικτύωση» του οργανισμού, και έρχεται να ενισχύσει το στόχο αύξησης των εξαγωγών του κλάδου κατά 19,4%, όπως έχει ορισθεί από  το πρόγραμμα.

Ο κος. Ξενοφών- Σπύρος Λουράντος, Ειδικός Σύμβουλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων (ΠΑΣΕΚΤ), δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την Enterprise Greece για το σχεδιασμό, υποβολή και έγκριση του Προγράμματος. Θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη του κλάδου Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, που έχει προχωρήσει σε νέες σημαντικές επενδύσεις, προσλήψεις προσωπικού εν μέσω πανδημίας. Είμαστε στη διάθεση του Οργανισμού για να συμβάλουμε στην άμεση υλοποίηση των Δράσεων Προώθησης».            

Στόχος του προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων της Enterprise Greece είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων  αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε Τρίτες Χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις επικοινωνίας και αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν σε:

 • σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος marketing (above the line),
 • σχεδιασμό-ανάπτυξη, διαχείριση ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας (digital above the line),
 • σχεδιασμό-υλοποίηση προγράμματος δημοσίων σχέσεων και εκπαίδευσης (below the line),
 • συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις/εκδηλώσεις (physical-digital above the line)
 • ιδεασμό-οργάνωση-παραγωγή-προώθηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται:

 1. Αύξηση της κατανάλωσης, των εξαγωγών και διείσδυση των κατεψυγμένων αλιευμάτων   σε νέες αγορές.
 2. Καθιέρωση των ελληνικών κατεψυγμένων αλιευμάτων στη συνείδηση των καταναλωτών.
 3. Ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μεσώ συστηματικών και στοχευμένων ενεργειών marketing και ενημέρωσης για την ποιότητα και τη διατροφική́ αξία των προϊόντων.
 4. Διείσδυση σε περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης.

Παρόμοιο πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων (του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013), είχε υλοποιήσει η Enterprise Greece με επιτυχία και το 2013-15, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό (1.250.000€).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα το 61ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε από την Enterprise Greece, με τον επικεφαλής της να τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι πιο έτοιμη από ποτέ να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως προς την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αφρική».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Πρόκειται για δύο εκθεσιακά events, με την πρώτη να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως και τη δεύτερη, να θεωρείται η πιο σημαντική διεθνής, εμπορική έκθεση, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΞ μεταξύ Enterprise Greece και ΟΑΕΠ

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σμυρλής ανέλυσε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο εποπτευόμενων φορέων, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την στήριξη των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Ποιες αλλαγές έφερε στο διεθνές εμπόριο η πανδημία

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο εμπόριο και τις εξαγωγές διερεύνησε η διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: «O προστατευτισμός στο διεθνές εμπόριο στη μετά COVID-19 εποχή» που διοργάνωσε η Enterprise Greece.