ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Tourismos, Turism, Ellada
Φώτο: Unsplash

Μέτρα που διευκολύνουν την είσοδο των τουριστών από την Αυστρία

Παραμένει,  ωστόσο, η υποχρέωση  ηλεκτρονικής καταχώρισης των προσωπικών στοιχείων του επισκέπτη πριν από την είσοδο  του στην Ελλάδα καθώς απαιτείται  η επίδειξη ενός κωδικού  QR.

Η Ελλάδα διευκολύνει την είσοδο από την Αυστρία, και ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου  τις τελευταίες 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα αρκεί τώρα για την είσοδο,  μεταδίδει στα αποψινά της δελτία ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, παραπέμποντας και στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών. 

Όπως τονίζεται σχετικά,  προηγουμένως, έπρεπε να υποβληθεί κατά την είσοδο στην Ελλάδα  ένα αρνητικό τεστ PCR, ή  πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid-19.

Παραμένει,  ωστόσο, η υποχρέωση  ηλεκτρονικής καταχώρισης των προσωπικών στοιχείων του επισκέπτη πριν από την είσοδο  του στην Ελλάδα καθώς απαιτείται  η επίδειξη ενός κωδικού  QR που του  αποστέλλεται έγκαιρα πριν από την άφιξή του. 

Στα ίδια δελτία ειδήσεων αναφερόταν ότι την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία απέσυρε την Αυστρία από τη λίστα των περιοχών κινδύνου, και από τη Δευτέρα οι Αυστριακοί δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ CoV όταν εισέρχονται στην Ισπανία, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ήδη από την 7η Ιουνίου η Μαδρίτη είχε άρει την υποχρέωση  επίδειξης αρνητικού τεστ  PCR κατά την είσοδο στη χώρα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourism, tourismos, athens, athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Άλμα 139,3 % στα έσοδα από τον τουρισμό τον Σεπτέμβριο του 2021

Μεγάλη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο κατά 270 εκατ. καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος. Στο εννεάμηνο το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών.