ΓΔ: 880.32 0.12% Τζίρος: 1.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Επίθεση» Μέρκελ – Μακρόν κατά της Ελλάδας για τα ανοιχτά σύνορα

Σύμφωνα με το Bloomberg βασική αιτία της κριτικής το γεγονός ότι η Ελλάδα δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους με το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, τα οποία δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ.

Οξεία κριτική ενάντια στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ που στηρίζουν τη ανάπτυξή τους στον τουρισμό πραγματοποίησαν οι Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς θεωρούν ότι δεν έπρεπε να «ανοίξουν τα σύνορά τους» σε τουρίστες που έχουν λάβει είτε το ρωσικό είτε το κινεζικό εμβόλιο, τα οποία δεν έχουν εγκρίνει οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. 

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, αναφερόμενο σε καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κα Μέρκελ υποστήριξε ότι είναι λάθος κράτη – μέλη της Ένωσης να «καλωσορίζουν ταξιδιώτες» που έχουν λάβει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik το οποίο δεν έχει εγκριθεί στην ΕΕ και κατόπιν «αυτοί οι επισκέπτες να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε ευρωζώνη και ΕΕ».

Τόσο στο Βερολίνο όσο και σε άλλες πρωτεύουσες της Ένωσης εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι μεταδίδονται πολύ πιο γρήγορα και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας. 

Ερωτηθείς για τις παρατηρήσεις της Μέρκελ, ένας Έλληνας αξιωματούχος είπε ότι η πλειονότητα των ηγετών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η παραλλαγή Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην ΕΕ και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα ταξίδια, σημειώνει το αμερικανικό πρακτοείο.

Προσθέτει ακόμη ότι ο κ. Μακρόν στήριξε απόλυτα την κα Μέρκελ με τους δύο να συζητούν μια πιθανή γενική απαγόρευση ταξιδιών από χώρες όπου η μετάλλαξη Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, ερμηνευμένη ως αναφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αξιωματούχους. Στη Βρετανία, η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα οδήγησε στην επέκταση των περιοριστικών μέτρων έως τα μέσα Ιουλίου. 

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και ότι τα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα του μπλοκ πρέπει να ανοίξουν προσεκτικά και με συντονισμένο τρόπο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένταξη αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

Η στήριξη των επιχειρήσεων πραγματοποιείται με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.
tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς για την πανδημία ζητά η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ ζητά την έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθούν και αξιολογηθούν τα έως τώρα μέτρα και να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ σε διάφορες τουριστικές περιοχές.
Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τοπίο στην ομίχλη τα τουριστικά έσοδα, αβεβαιότητα στην οικονομία

Παρά τις προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, πολλά θα κριθούν στο πεδίο του τουρισμού όπου επικρατεί έντονη αβεβαιότητα, τονίζει η Eurobank. Οι αφίξεις τον Ιούνιο ήταν μόλις 34% των αντίστοιχων του 2019.