ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σύσκεψη Σταϊκούρα - τραπεζιτών για τα δάνεια σε μικρομεσαίους

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου και θα συμμετάσχουν σε αυτή οι ΕΕΤ, ΤτΕ, εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών αλλά και των φορέων της αγοράς.

Τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) θα συζητήσει ο υπ. Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τις συστημικές τράπεζες, την ΤτΕ και τα επιμελητήρια, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ. 

Σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι «Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συγκαλεί την προσεχή Τρίτη, 29 Ιουνίου τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των συστημικών τραπεζών, της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και εκπροσώπων από φορείς της αγοράς και Επιμελητήρια της χώρας. 
 
Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης θα είναι η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). Ενίσχυση της ρευστότητας που αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής για την επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης»

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταϊκούρας έχει τονίσει αρκετές φορές τον κομβικό ρόλο των τραπεζών στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά το πέρας της πανδημίας, ενώ σε σημερινές δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το β’ εξάμηνο του έτους θα υλοποιηθούν μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, υπέρ των πληττόμενων κλάδων, μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και κάλυψης τμήματος παγίων δαπανών.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ». «Υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Έχουμε νομοθετήσει μια σειρά από μόνιμες φορολογικές παρεμβάσεις», επισήμανε. «Φέτος, εκτιμάται ότι θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα περίπου 7%. Το 2023 θα έχουμε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2%».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza thw Ellados, Stoyrnaras, Stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί δεν φτάνει στην οικονομία το ποτάμι ρευστότητας της ΕΚΤ

Σε ομόλογα και καταθέσεις στην ΕΚΤ η ρευστότητα, σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ και τονίζει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μείνουμε εκτός του πανευρωπαϊκού δικτύου bad bank». Τι λένε οι τράπεζες για τις χορηγήσεις δανείων.