ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
InvestGR, forum

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στο επίκεντρο του ΙnvestGR στις 14 Ιουλίου

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας της EY «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2021», ενώ θα παρουσιαστούν και οι μέχρι σήμερα μεταρρυθμίσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

To 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Ιουλίου (ATHENS HILTON) και θα έχει υβριδική μορφή, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Κεντρική θεματική του φετινού InvestGR Forum είναι η σύνδεση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων με τις Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Στο εναρκτήριο πάνελ, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει, κατ' αποκλειστικότητα και σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στο InvestGR Forum, τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει η ΕΥ σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: “Attractiveness Survey”.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2021», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Η τρίτη έκδοση της ετήσιας έρευνας της EY θα αποτυπώσει τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, καταγράφοντας, επίσης, τις επιδόσεις της στην προσέλκυση ξένων  άμεσων επενδύσεων (ΞΑΕ) κατά το περασμένο έτος, καθώς και την πορεία της ως επενδυτικού προορισμού συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Στα υπόλοιπα πάνελ του Forum, υπουργοί της Κυβέρνησης θα παρουσιάσουν τις βασικές μεταρρυθμίσεις και τα σχέδια τους στους τομείς ευθύνης τους, ενώ θα υπάρξουν και θεματικά πάνελ για την Καινοτομία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις Πράσινες Επενδύσεις, καθώς και μια ενότητα κατά την οποία CEOs θα παρουσιάσουν ο καθένας από ένα πρόβλημα και την προτεινόμενη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Στρατηγικοί Χορηγοί του 4th InvestGR Forum 2021 είναι οι EY Ελλάδος και JTI, ενώ Χορηγοί και Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ABBVIE, ΑΔΜΗΕ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, AVRAMAR, HEWLETT PACKARD ENTERPRISE, HUAWEI, INTERAMERICAN, MIRUM HELLAS, OTIS, PFIZER, ROCHE, ΣΦΕΕ, ALPHA BANK, HILL INTERNATIONAL, NN HELLAS.

Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση του Forum, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en/
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η πανδημία επιτάχυνε τις αποεπενδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

Η έρευνα της EY αποκαλύπτει ότι περισσότερες εταιρείες από ποτέ (78% ), διατηρούν επιχειρήσεις ή δραστηριότητες που, ενώ κάποτε ήταν αποφασιστικής σημασίας για το χαρτοφυλάκιό τους, πλέον κρίνονται περιττές.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρεί η ανησυχία για επενδύσεις στην Ευρώπη, η θέση της Ελλάδας

Το 2% των επενδυτών κατονομάζουν την Ελλάδα ως μια από τις ελκυστικότερες χώρες για επενδύσεις το 2021, ενώ το 4% αναφέρουν το ελληνικό πρόγραμμα ανάκαμψης, ως ένα από τα πιο αξιόπιστα και φιλικά προς τις επενδύσεις στην Ευρώπη.