ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily_tourism_covid
Πηγή: Shutterstock

Γερμανία: «Επικίνδυνη» η Ελλάδα, ψυχρολουσία στον τουρισμό

Επανήλθε η Ελλάδα στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου των γερμανικών αρχών και θα απαιτείται αρνητικό τεστ η καραντίνα για τους τουρίστες που θα επιστρέφουν στη Γερμανία.

Στις «περιοχές κινδύνου» λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, κατατάσσει η Γερμανία από την Κυριακή την Ελλάδα και την Ολλανδία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», καθώς η αύξηση των κρουσμάτων επιβαρύνει την εικόνα της χώρας και δημιουργεί εμπόδια σε μια από τις πλέον σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Για τις «περιοχές κινδύνου»,  οι γερμανικές αρχές συνιστούν να αποφεύγονται «τα μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια», ενώ για την επιστροφή στην Γερμανία, απαιτείται αρνητικό τεστ για να αποφυγή ο ταξιδιώτης την καραντίνα.

 Η γερμανική αγορά είναι από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα. Το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 4,026 εκατ. Γερμανοί τουρίστες (+13%), πραγματοποίησαν 37,313 εκατ. διανυκτερεύσεις (+16%), ενώ απέφεραν 2,959 δισ. ευρώ (17%) εισπράξεις.

Τη σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας είχε αναδείξει και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στις αρχές της εβδομάδας επισημαίνοντας ότι και εφέτος θα πρωταγωνιστήσει στις ροές τουριστών προς την χώρα μας. Ηδη για τον μήνα Ιούνιο τα πρώτα στοιχεία έδειξαν 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς εφέτος, όπως εξήγησε ο Ελληνας υπουργός.

Υπενθυμίζουμε πως στις αρχές Ιουνίου η Γερμανία είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των «επικίνδυνων» λόγω κορονοϊού χωρών, με το υπουργείο Τουρισμού να κάνει λόγο για «γερμανική τονωτική ένεση στον τουρισμό» καθώς θα διευκολύνονταν οι αξίξεις και αναχωρήσεις των επιβατών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ITB Berlin 2022: Ετοιμάζεται η Ελλάδα για τη μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση

Φέτος ο ΕΟΤ διοργανώνει Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο, δίνοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές εταιρίες να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ελκυστικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.
nisia-simaia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για ελληνικά νησιά λόγω της πανδημίας

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τη γερμανική κυβέρνηση να κατατάξει στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» Κρήτη, Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο, με την εφαρμογή της οδηγίας να ξεκινά στις 24 Αυγούστου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το βλέμμα σε Γερμανία και Βρετανία η επανεκκίνηση του τουρισμού

Ο τουρισμός αναμένεται να επανεκκινήσει επισήμως στις 15 Μαΐου με τον κλάδο να περιμένει πως θα κινηθούν οι αφίξεις από τις αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας. Κριτική για την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.