ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Πρόκειται για δύο εκθεσιακά events, με την πρώτη να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως και τη δεύτερη, να θεωρείται η πιο σημαντική διεθνής, εμπορική έκθεση, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Δύο σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πώς οι ελληνικές, εξαγωγικές επιχειρήσεις, θα έχουν δυναμική συμμετοχή στις δύο κορυφαίες εκθέσεις, «BIG5 SHOW 2021» και «Anuga 2021», διοργάνωσε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) μέσα στον Ιούλιο.

Πρόκειται για δύο εκθεσιακά events, τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της διεθνούς, επιχειρηματικής κοινότητας, με την πρώτη να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως και τη δεύτερη, να θεωρείται η πιο σημαντική διεθνής, εμπορική έκθεση, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Enterprise Greece, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Ελλήνων εξαγωγέων, τους δίνει και φέτος τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτές τις δύο κορυφαίες εκθέσεις, είτε με φυσική παρουσία είτε ψηφιακά, ενισχύοντας τη συμμετοχή τους με πολλαπλά οφέλη. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι ψηφιακές πλατφόρμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εκθέσεων παγκοσμίως, παρέχεται η τεχνογνωσία και όλα τα σύγχρονα εργαλεία, προκειμένου οι ελληνικές εταιρίες, να έχουν μία ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική παρουσία».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον χαιρετισμό της η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece: «Αντιλαμβανόμαστε πως η συμμετοχή στις εκθέσεις αποτελεί ένα μόνο μέρος των πολυεπίπεδων αναγκών των εξαγωγικών εταιριών. Με τη νέα μας προσέγγιση - των ενημερωτικών-προπαρασκευαστικών εκδηλώσεων της Enterprise Greece και των νέων υπηρεσιών πριν, μετά και κατά την διάρκεια των εκθέσεων, - ευελπιστούμε πώς οι Έλληνες εξαγωγείς θα αποκτήσουν μία ακόμα πιο δυναμική παρουσία στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει τις κλαδικές εκθέσεις».

Οι Έλληνες επιχειρηματίες, ενημερώθηκαν επίσης για το πλάνο προβολής που έχει σχεδιάσει η Enterprise Greece για την προώθηση της εθνικής μας αποστολής, καθώς και πώς μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις προώθησης των εταιριών τους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευμάτων

Στόχος του προγράμματος της Enterprise είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων  αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΞ μεταξύ Enterprise Greece και ΟΑΕΠ

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σμυρλής ανέλυσε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο εποπτευόμενων φορέων, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την στήριξη των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Ποιες αλλαγές έφερε στο διεθνές εμπόριο η πανδημία

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο εμπόριο και τις εξαγωγές διερεύνησε η διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: «O προστατευτισμός στο διεθνές εμπόριο στη μετά COVID-19 εποχή» που διοργάνωσε η Enterprise Greece.