ΓΔ: 905.53 -0.29% Τζίρος: 69.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DEDDHE
Φωτο: ΑΠΕ

Εκτός λειτουργίας τα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης λόγω των πυρκαγιών

Οι μεγάλες πυρκαγιές έχουν σαν αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου.

Η επέκταση της πυρκαγιάς στο βόρειο σύνορο του Κρυονερίου είχε ως αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομαλή τροφοδότηση της Αττικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο άμυνας του συστήματος ηλεκτροδότησης που περιλαμβάνει περικοπές καταναλωτών σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί ήδη με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνοντας ότι τόσο το ΥΠΕΝ όσο και οι Διαχειριστές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προστατευθούν κατά το δυνατόν οι Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης, καθώς και ότι όλες οι πλευρές καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για την αποσόβηση των προβλημάτων και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η εν εξελίξει πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική συντονίζουν στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Όφελος 4,5 δισ. ευρώ από τις νησιωτικές διασυνδέσεις, πέφτουν οι ΥΚΩ

Από φέτος ο λογαριασμός των ΥΚΩ ελαφρύνεται σημαντικά, κατά 1 εκατ. ευρώ την ημέρα, καθώς από τις 3 Ιουλίου τέθηκε σε λειτουργία η «μικρή» διασύνδεση της Κρήτης (Χανιά - Πελοπόννησος).