ΓΔ: 2482.23 -1.19% Τζίρος: 11.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:34
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
Φώτο: Shutterstock

Νέα σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λεωφορειακές γραμμές

«Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ.

Συνεχίζεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου έξι περιαστικών λεωφορειακών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕθ). Τη σχετική σύμβαση, την οποία ενέκρινε ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ύψους 7,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), υπέγραψαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, η σύμβαση, την οποία εποπτεύει εξ ολοκλήρου ο ΟΣΕΘ, έχει διάρκεια μέχρι την 31/12/2022, «οπότε και λήγει υπό τις παρούσες συνθήκες βάσει νόμου η υπόσταση του ΟΑΣΘ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η διοίκηση του οργανισμού στην ανακοίνωσή της. Οι γραμμές που εξυπηρετούνται, με περίπου 380 - 390 δρομολόγια ημερησίως, είναι οι εξής: 85, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια», 86 στο δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια», 89 «Σταθμός ΚΤΕΛ – Ξηροχώρι – Ακροπόταμος», 90 «Μάλγαρα – Κουφάλια», 91 στο δρομολόγιο «Τοπικό Λαγκαδά» και η γραμμή 92 με το δρομολόγιο «Κουφάλια - επεκτάσεις».

«Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες μέσω των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ. Διευκρινίζει ότι η τρέχουσα σύμβαση προβλέπει την κάλυψη 5.357.933 οχηματοχιλιομέτρων.

«Είναι μια επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης φροντίζει στην πράξη να αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά της. Εκτελεί σχεδόν το 98% - 99% των προγραμματισμένων δρομολογίων, διαθέτοντας σε καθημερινή βάση στις έξι περιαστικές γραμμές 25 σύγχρονα λεωφορεία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετ' εμποδίων η προμήθεια πράσινων λεωφορείων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Οι τεχνολογίες και η χρηματοδότηση είναι οι γρίφοι που καλείται να λύσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να βγάλει στον αέρα ως το καλοκαίρι τον νέο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Νέο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια και ενίσχυση συγκοινωνιών

Ο αν. υπουργός Μεταφορών Γ. Κώτσηρας τόνισε στον ERTNEWS την προτεραιότητα της κυβέρνησης για οδική ασφάλεια και βελτίωση μεταφορών, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για ηλεκτρικά πατίνια και μείωση των τροχαίων.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Ξεκινά η ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου μετά από 20 χρόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μετοφορών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε την άφιξη των νέων συρμών Blues IC ως την αρχή της ανανέωσης του ελληνικού σιδηροδρομικού στόλου μετά από δύο δεκαετίες.
Χρήστος Δήμας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Τρεις ανισόπεδοι κόμβοι στον Σκαραμαγκά χωρίς διόδια

Ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη στρατηγική αξία των νέων ανισόπεδων κόμβων στη Σκαραμαγκά και της ολοκλήρωσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, έργο που θα λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα στη Δυτική Αττική μετά από 20 χρόνια.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώτσηρας: Αυτοψία στα έργα αναβάθμισης του Μετρό της Αθήνας

Ο Γ. Κώτσηρας επιθεώρησε τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και δήλωσε πως η αναβάθμιση θα ενισχύσει την αξιοπιστία του δικτύου με ελάχιστη όχληση για το κοινό.