ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
Φωτο: ΑΠΕ

ΥπΑΑΤ: Παράταση έως τις 15/9 για τα Προγράμματα οπωροκηπευτικών

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι έχουν ήδη διατεθεί πάνω από 10,5 εκατ. ευρώ ως πρώτη ενίσχυση σε 1.735 πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 πήρε η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων που αφορά στην υποβολή νέων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Η απόφαση πάρθηκε κατ΄ εξαίρεση για το 2021 και υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και την υφυπουργό, Φωτεινή Αραμπατζή, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στο μεταξύ, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real έδωσε ο Σπ. Λιβανός, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη διατεθεί πάνω από 10,5 εκατ. ευρώ ως πρώτη ενίσχυση σε 1.735 πληγέντες από τις πυρκαγιές που είχαν καταθέσει αιτήσεις στην arogi.gov.gr . Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δραστηριοποιείται τόσο στην ενίσχυση των πυρόπληκτων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, όσο και το σχεδιασμό για την αναγέννηση του περιβάλλοντος και της οικονομίας των περιοχών που επλήγησαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

proionta, trofima, ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Παραπέμπεται επιχείρηση για παραβιάσεις ΠΟΠ και ΠΓΕ

Μετά από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση με την επωνυμία «ΚΑΛΤΣΑΣ Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ», προέβη σε κατάχρηση των καταχωρημένων ονομασιών: «ΘΡΟΥΜΠΑ ΘAΣΟΥ ΠΟΠ» και «ΘΑΣΟΣ ΠΓΕ», για αντίστοιχα συγκρίσιμα προϊόντα.
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Η πράσινη ανάπτυξη περιέχει λύση για οικονομία και περιβάλλον

Ο υπουργός τόνισε ότι «η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να στηρίξει την παραμονή των κατοίκων στην ύπαιθρο, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να αναβιώσει στοιχεία της τοπικής παράδοσης, αλλά και να συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».
Spilios Livanos, Ypoyrgeio Agrotikis Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιβανός: Θα διασφαλίσουμε την ποιότητα και ασφάλεια των ελληνικών τροφίμων

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι το υπουργείο θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε παρανομία στον τομέα των τροφίμων, επιβάλοντας, όπου χρειαστεί, πρόστιμα και κυρώσεις.
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΤ: 1 εκατ. για προώθηση αλιευμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η πράξη «Προώθηση/Προβολή Αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και τρίτες χώρες» θα οδηγήσει σε αύξηση της εξωστρέφειας των παραγωγών και ενίσχυση των εξαγωγών, σύμφωνα με το υπουργείο.
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων

H δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και οι θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι τα οφέλη τέτοιας επένδυσης, κατά τον υφυπουργό.