ΓΔ: 1430.43 0.45% Τζίρος: 15.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki_real estate_akinita
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης

Συνολικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προετοιμάσει εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων με σκοπό να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ.

Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης ξεκίνησε σήμερα να υλοποιείται από την οδό Χαλκιδικής, που αποτελεί έναν άξονα μήκους 540 μέτρων, παράλληλο στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών. Τα πεζοδρόμια της οδού Χαλκιδικής θα επιστρωθούν με κυβόλιθους και θα οργανωθούν σε χώρους κίνησης και στάσης των πεζών. Ο χώρος κίνησης των πεζών περιλαμβάνει την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών, όπου το πλάτος των πεζοδρομίων το επιτρέπει. Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες ή των εμποδιζόμενων ατόμων θα διαμορφωθούν νέες ράμπες στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με τις Κοσμά Αιτωλού, Ανδρεοπούλου, Ιατρού Ζάννα, Κοσμοπούλου, Χατζηλαζάρου, Νιγρίτης, Αναλήψεως και Αρχελάου.

Στους χώρους στάσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά, ενώ προβλέπεται και η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού με νέα καλαθάκια και νέο φωτισμό. Στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με την οδό Ανδρεοπούλου προβλέπονται επίσης θέσεις για τη στάθμευση ποδηλάτων. Εξάλλου, οι δενδροστοιχίες της οδού Χαλκιδικής θα συντηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση νέων δέντρων. Οι παρεμβάσεις στην οδό Χαλκιδικής εντάσσονται στην πρώτη φάση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές, η οποία αφορά την περιοχή μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, συνολικής έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συνολικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προετοιμάσει εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων με σκοπό να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι με το εν λόγω πρόγραμμα βελτιώνονται «πεζοδρόμια, οδόστρωμα, φωτισμός και αστικός εξοπλισμός σε μεγάλη κλίμακα και σε περιοχές όπου ζούνε δεκάδες χιλιάδες πολιτών». Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκειά του θα είναι διετής και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων, νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hotel-Xenodoxeio-Ergazomenoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ του Flyover η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

«Η μοναδική μας επιφύλαξη είναι να μην ξαναζήσουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος το σχεδόν εικοσάχρονο ανέκδοτο με το μετρό, στο οποίο οι ευθύνες της πόλης ήταν πολύ μικρές μπροστά σε αυτές του κράτους» τόνισε η ΕΞΘ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη έργα βελτίωσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό πέντε εκατ. ευρώ. Σε συνολικό χρόνο 14 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης έναντι των 24 μηνών του συμβατικού χρόνου περαίωσης, έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου του συνολικού έργου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσ/νίκη: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Αριστοτέλους

Η πρόταση που έλαβε ομόφωνα το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού επιχειρεί να αναδείξει την οδό Αριστοτέλους ως την κεντρική αρτηρία προβολής της σύγχρονης μητροπολιτικής ζωής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Μεγάλες κατασχέσεις μετρητών σε αεροδρόμια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες μεταξύ άλλων στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων, καπνικών προϊόντων.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Έρχονται τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

«Η πρόοδος του έργου, από τις 19 Μαΐου, όταν και βρεθήκαμε για τελευταία φορά στον ίδιο χώρο, είναι σημαντική. Σήμερα, λειτουργούν 41 φορτιστές, που μπορούν να φορτίζουν, σε ένα 8ωρο, 164 λεωφορεία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.