ΓΔ: 1033.02 -0.04% Τζίρος: 89.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έως 15/9 η υποβολή αιτήσεων για οικονομική στήριξη επιχειρήσεων Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης τόνισε: «είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που ενισχύει οικονομικά απευθείας τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία».

Παρατείνεται για 15 ημέρες η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των πειραϊκών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση στη δράση: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στον Δήμο Πειραιά». Η δράση του Δήμου Πειραιά έχει ως στόχο τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη και επλήγησαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, ενώ τη δράση στηρίζουν τα επιμελητήρια και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη μεγαλύτερη προσέλευση των επιχειρήσεων λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, δίνεται παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων έως την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που ενισχύει οικονομικά απευθείας τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει και τις 20.000 ευρώ. Επιθυμία μας είναι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον για το επιχειρείν, να στηρίξουμε έμπρακτα την τοπική οικονομία, αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία και χαίρομαι που η κοινωνική αυτή δράση έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση».

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ακόμη, πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση, που θα έχουν στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας του Πειραιά, ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις του Πειραιά να αξιοποιήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα, ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευστότητα τους και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, «μετά από τη μεγάλη περιπέτεια για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα». Υπενθυμίζεται ότι η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500 ευρώ και μέγιστο τα 20.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, το οποίο συντάσσει δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης για τη δράση, ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη. Το ενδιαφερόμενο κοινό για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, μπορεί να επισκέπτεται το site του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά: https://piraeusbsc.gr/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορονοϊό

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δημοσιοποίησε σήμερα τις εμπορικές επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Συνδυαστική ευκαιρία οι startups και η γαλάζια καινοτομία

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς δήλωσε ότι από όλους τους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, η καινοτομία είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού και τη δημιουργία απασχόλησης.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Να στηριχθούν ανάλογα οι επιχειρήσεις που πλήττονται

Όταν ανακοινώνονται μέτρα που περιορίζουν τις δυνατότητες λειτουργίας των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες δράσεις στήριξης, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΕΣΕ: Να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για τον κλάδο της εστίασης

«Οι νέοι περιορισμοί στην εστίαση χωρίς μέτρα στήριξης ισοδυναμούν με καταστροφή του κλάδου» αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.