ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Οικονομικό Επιμελητήριο

ΟΕΕ: Tα προβλήματα της myDATA θα αποστείλει στον υπουργό Οικονομικών

Το ΟΕΕ ανέφερε στον υπουργό ότι «γίνεται δέκτης καθημερινά των παραπόνων των λογιστών - φοροτεχνικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος για λογαριασμό πελατών τους, που έχουν ήδη εγγραφεί στο myDATA». 

Υπόμνημα με όλα τα καταγεγραμμένα προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA θα αποστείλει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπως δεσμεύτηκε το προεδρείο και εκπρόσωποι της διοίκησης του επιμελητηρίου στη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό. Αυτό γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου σχετικά με τη συνάντηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ΟΕΕ υπενθύμισε στον υπουργό ότι εδώ και ενάμιση χρόνο οι λογιστές - φοροτεχνικοί έχουν σηκώσει το βάρος της διεκπεραίωσης των ενισχύσεων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας, πλέον των υπολοίπων υποχρεώσεων που έχουν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους». Ακόμη, το επιμελητήριο έχει προτείνει και επανέλαβε και στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό την ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας, προκειμένου να αποφεύγονται τα προβλήματα και να τηρούνται το τετράμηνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και η καταληκτική προθεσμία της 30ής Ιουνίου. Σύμφωνα με το επιμελητήριο, ο κ. Σταϊκούρας συμφώνησε στην άμεση δημιουργία αυτής της ομάδας, μετά το πέρας των φορολογικών δηλώσεων.

Ηλεκτρονικά βιβλία - myDATA

Το ΟΕΕ ανέφερε, ακόμη, στον υπουργό ότι «γίνεται δέκτης καθημερινά των παραπόνων των λογιστών - φοροτεχνικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος για λογαριασμό πελατών τους, που έχουν ήδη εγγραφεί στο myDATA». Το επιμελητήριο επαναδιατύπωσε την πρότασή του ότι η φετινή χρονιά πρέπει να είναι προαιρετική για τη χρήση του myDATA, λόγω των υποχρεώσεων, που ανέλαβαν μέσα στην πανδημία οι λογιστές, μέσω των πλατφορμών που έχουν δημιουργηθεί.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου: «για να εκκινήσει η πλήρης εφαρμογή του, χωρίς προβλήματα, συμφωνήθηκε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα αποστείλει άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα καταγεγραμμένα προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας και μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, δεν μπορεί η χρήση του myDATA να είναι υποχρεωτική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Yψηλό το δημοσιονομικό κόστος για μείωση ΦΠΑ σε κάποια αγαθά

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος σε ενδεχόμενα μέτρα στήριξης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει γρήγορα αντανακλαστικά και θα συνεχίσει να πράττει το ίδιο εφόσον οι συνθήκες το επιτάσσουν.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν νέες φορολοταρίες με έπαθλα από 1.000 έως 100.000 ευρώ

Για τη συμμετοχή σε κάθε μηνιαία κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή την λήψη υπηρεσιών, τον αμέσως προηγούμενο μήνα.