ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:26:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Οικονομικό Επιμελητήριο

ΟΕΕ: Tα προβλήματα της myDATA θα αποστείλει στον υπουργό Οικονομικών

Το ΟΕΕ ανέφερε στον υπουργό ότι «γίνεται δέκτης καθημερινά των παραπόνων των λογιστών - φοροτεχνικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος για λογαριασμό πελατών τους, που έχουν ήδη εγγραφεί στο myDATA». 

Υπόμνημα με όλα τα καταγεγραμμένα προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA θα αποστείλει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπως δεσμεύτηκε το προεδρείο και εκπρόσωποι της διοίκησης του επιμελητηρίου στη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό. Αυτό γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου σχετικά με τη συνάντηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ΟΕΕ υπενθύμισε στον υπουργό ότι εδώ και ενάμιση χρόνο οι λογιστές - φοροτεχνικοί έχουν σηκώσει το βάρος της διεκπεραίωσης των ενισχύσεων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας, πλέον των υπολοίπων υποχρεώσεων που έχουν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους». Ακόμη, το επιμελητήριο έχει προτείνει και επανέλαβε και στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό την ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας, προκειμένου να αποφεύγονται τα προβλήματα και να τηρούνται το τετράμηνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και η καταληκτική προθεσμία της 30ής Ιουνίου. Σύμφωνα με το επιμελητήριο, ο κ. Σταϊκούρας συμφώνησε στην άμεση δημιουργία αυτής της ομάδας, μετά το πέρας των φορολογικών δηλώσεων.

Ηλεκτρονικά βιβλία - myDATA

Το ΟΕΕ ανέφερε, ακόμη, στον υπουργό ότι «γίνεται δέκτης καθημερινά των παραπόνων των λογιστών - φοροτεχνικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος για λογαριασμό πελατών τους, που έχουν ήδη εγγραφεί στο myDATA». Το επιμελητήριο επαναδιατύπωσε την πρότασή του ότι η φετινή χρονιά πρέπει να είναι προαιρετική για τη χρήση του myDATA, λόγω των υποχρεώσεων, που ανέλαβαν μέσα στην πανδημία οι λογιστές, μέσω των πλατφορμών που έχουν δημιουργηθεί.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου: «για να εκκινήσει η πλήρης εφαρμογή του, χωρίς προβλήματα, συμφωνήθηκε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα αποστείλει άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα καταγεγραμμένα προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας και μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, δεν μπορεί η χρήση του myDATA να είναι υποχρεωτική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Κόλλιας: Ενθαρρυντική η έκπτωση 30% για τις συγχωνεύσεις

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος, το εισόδημα που προκύπτει από την υπεραξία μεταβίβασης στοιχείων της νέας εταιρείας σε τρίτο, υπό κάποιες προϋποθέσεις.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο πακέτο στήριξης υπέρ των ευάλωτων νοικοκυριών

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, επισημαίνουν ότι το νέο πακέτο παροχών θα στοχεύσει να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από το κύμα της ακρίβειας για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί περισσότερο.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, υπερβαίνει τις προσδοκίες

Σε εκδήλωση του Economist, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε την ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές. Υπογράμμισε το γεγονός ότι η Κομισιόν αναμένει την περίοδο 2022-2024 η Ελλάδα να είναι πρώτη στην προσέλκυση επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει πρόεδρος ο Αλ. Κωστόπουλος στον Σύνδεσμο Οικονομικών Διευθυντών

Μετά τις αρχαιρεσίες στον ΣΕΟΔΙ επανεξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου ο κ. Αλ. Κωστόπουλος. Ο ΣΕΟΔΙ είναι ένας επιστημονικός και επαγγελματικός οργανισμός με στόχο την αναβάθμιση του οικονομικού management στη χώρα μας