ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κορκίδης: Υπόσχεση να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας τα νέα μέτρα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς δήλωσε: «η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

«Η λεπτομερής εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, δεν αφήνει καμία απορία και κανένα ερώτημα αναπάντητο, σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν». Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, προσθέτοντας ότι: «Απόλυτα κοστολογημένα τα μέτρα εδράζουν στην οικονομική ανάπτυξη που σχηματοποίησε το τρίπτυχο, εξαγωγές, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας, στο μέτρο του δυνατού.

Η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Μια πορεία που, τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία, η ισχυροποίηση της οποίας, όπως φάνηκε από τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες επέτρεψε αυτές τις λελογισμένες παροχές. Είναι γεγονός, ότι το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να υλοποιεί ένα συνεκτικό σχέδιο 25 συγκεκριμένων δράσεων με ρεαλισμό και λογισμό, διασφαλίζοντας για την κοινωνία την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη σιγουριά και για την αγορά την προοπτική, την αυτοπεποίθηση και την αξιοπιστία.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, πιστεύουμε πως σύντομα, όλοι οι κλάδοι της αγοράς θα δούμε την εικόνα που προβλέπει και περιγράφει ο υπουργός Οικονομικών, με τις επενδύσεις να πολλαπλασιάζονται, την ανεργία να συρρικνώνεται, τις επιχειρήσεις να εκκινούν οικονομική δραστηριότητα και το οικονομικό κλίμα να κινείται σε συνθήκες προ πανδημίας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όσο έχουμε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο θα τον επιστρέφουμε ως μέρισμα

«Προφανώς οι φορείς θα ζητήσουν και άλλες παρεμβάσεις πέρα από αυτές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», διευκρίνισε ο υπουργός και σημείωσε πως, «εδώ είμαστε για να τις αξιολογήσουμε στο μέλλον ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eνίσχυση της καινοτομίας με τη λειτουργία του πάρκου «Thess Intec»

Το Thess Intec έχει εξασφαλίσει το 60% της χρηματοδότησής του από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ιδιώτες και σε βάθος οκταετίας/δεκαετίας, το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς θα αποδώσει 1 δισ. σε επενδύσεις, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, κ. Ευθυμιάδης.
Giannis-Mpratakos-ebea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξελέγη σήμερα ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο νέος πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην αποστολή του επιμελητηρίου και όπως σημείωσε: «προσδοκώ να αναλάβετε πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες. Επιζητώ τη συνεργασία μου μαζί σας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» με υποστήριξη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ αλλάζει, μετασχηματίζεται, επιχειρεί να γίνεται κάθε μέρα πιο χρήσιμος στους ανέργους και τους εργαζόμενους και ξεκίνησε να οργανώνει ημέρες καριέρας, όπως γίνεται από αντίστοιχους οργανισμούς σε όλες τις προηγμένες χώρες».