ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κορκίδης: Υπόσχεση να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας τα νέα μέτρα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς δήλωσε: «η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

«Η λεπτομερής εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, δεν αφήνει καμία απορία και κανένα ερώτημα αναπάντητο, σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν». Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, προσθέτοντας ότι: «Απόλυτα κοστολογημένα τα μέτρα εδράζουν στην οικονομική ανάπτυξη που σχηματοποίησε το τρίπτυχο, εξαγωγές, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας, στο μέτρο του δυνατού.

Η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Μια πορεία που, τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία, η ισχυροποίηση της οποίας, όπως φάνηκε από τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες επέτρεψε αυτές τις λελογισμένες παροχές. Είναι γεγονός, ότι το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να υλοποιεί ένα συνεκτικό σχέδιο 25 συγκεκριμένων δράσεων με ρεαλισμό και λογισμό, διασφαλίζοντας για την κοινωνία την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη σιγουριά και για την αγορά την προοπτική, την αυτοπεποίθηση και την αξιοπιστία.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, πιστεύουμε πως σύντομα, όλοι οι κλάδοι της αγοράς θα δούμε την εικόνα που προβλέπει και περιγράφει ο υπουργός Οικονομικών, με τις επενδύσεις να πολλαπλασιάζονται, την ανεργία να συρρικνώνεται, τις επιχειρήσεις να εκκινούν οικονομική δραστηριότητα και το οικονομικό κλίμα να κινείται σε συνθήκες προ πανδημίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Παπαδημητρίου: Καλές οι επιδόσεις και οι προοπτικές της οικονομίας μας

«Την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στο κατώφλι της ύφεσης, οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία διαφαίνονται σαφώς πιο αισιόδοξες» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία των επιχειρηματιών για την πορεία της οικονομίας

Η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στο α' εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton, με την τάση να παραμένει ανοδική και στο τρίτο τρίμηνο του έτους.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανθεκτικές και τολμηρές επιχειρήσεις - Το υπόδειγμα των Growth Awards

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και διαμορφώνοντας, τελικά, συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.
Eisodhma-income-euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Olympia Forum III: Βιώσιμη ανάπτυξη με λογική, καινοτομία και ταχύτητα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποίησε τους χρηματικούς πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία εν μέσω υγειονομικής κρίσης και διέθεσε συνολικά 117 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύσκολο καλοκαίρι για τα Χρηματιστήρια - Φόβοι για είσοδο σε «bear market»

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η πτώση των μετοχών και οι αγορές θα εισέλθουν σε «bear market». Οι φόβοι των επενδυτών για στασιμοπληθωρισμό είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση του 2008.