ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πρόστιμα ύψους 108.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της εταιρείας «ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ως προς την παρεπόμενη υπηρεσία της φύλαξης και διαχείρισης χρηματοπιστωτικών μέσων για λογαριασμό πελατών. 

Πρόστιμα ύψους 108.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

  • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 60.000 ευρώ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ για παραβάσεις σχετικά με θέματα της λειτουργίας του εσωτερικού ελέγχου για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις αποφάσεις και τις διαδικασίες, καθώς και θέματα σχετικά με τις εσωτερικές διαδικασίες για την κατάλληλη και άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.
  • Την επιβολή προστίμου ύψους 25.000 ευρώ στον Βασίλειο Ρίζο για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 1 του ν. 3606/2007.
  • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 23.000 ευρώ στην εταιρεία «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», για παραβάσεις σχετικά με θέματα πολιτικής αμοιβών και της λειτουργίας κανονιστικής συμμόρφωσης.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της εταιρείας «ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ως προς την παρεπόμενη υπηρεσία της φύλαξης και διαχείρισης χρηματοπιστωτικών μέσων για λογαριασμό πελατών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Λαζαράκου: Να μην χαθεί το στοίχημα του εσωτερικού ελέγχου

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς υποστήριξε ότι υπήρξαν δυσκολίες στην εφαρμογή της νομοθεσίας σε κάποιες εταιρείες, όπως το κόστος, καθώς η νέα νομοθεσία έφερε αυξημένες δαπάνες.
Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Λαζαράκου: Οι τρεις παράγοντες για ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε πως για την ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς πρέπει να ληφθεί υπόψη το φορολογικό πλαίσιο, ο σχεδιασμός νέων προϊόντων και η περαιτέρω χρήση νέων τεχνολογιών.