ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πατούλης: Οι χρηματοδοτήσεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής

Σε ότι αφορά το νέο ΠΕΠ 2021-2027, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα έχει προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε όρους δημόσιας δαπάνης, σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο και θα είναι 1,6 δισ. ευρώ.

Ως ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα χαρακτήρισε τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση με θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδης, ενώ ομιλητές ήταν ο Γιάννης Φίρμπας, γενικός δ/ντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΜΟΔ Γεώργιος - Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, Ιωάννης Αγαπητίδης και Κων/νος Αρβανίτης.

Αναφερόμενος στο τρέχον ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ο κ. Πατούλης, αφού εξήρε το έργο της ΜΟΔ, τονίζοντας ότι είναι πάντα δίπλα στην αυτοδιοίκηση επισήμανε την στήριξη που παρείχε (το ΠΕΠ) σε πολίτες και επιχειρήσεις κατά την τρέχουσα περίοδο όπου σημειώθηκαν σημαντικά τραυματικά γεγονότα στην Περιφέρεια (πλημμύρες στη Μάνδρα, φωτιά στο Μάτι, πανδημία κλπ.)

Συγκεκριμένα κατασκευάστηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Μάνδρας. Χρηματοδοτήθηκαν περίπου 10.000 μικρές επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως πληγείσες από τον Covid 19, με ποσά ύψους 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ. Ενισχύθηκαν 37 φορείς του συστήματος υγείας με 100 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού λόγω Covid 19. Αυτά και συνολικά 730 παρεμβάσεις, χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνάει κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο το 1 δισ. ευρώ , σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σε ότι αφορά το νέο ΠΕΠ 2021-2027, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα έχει προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε όρους δημόσιας δαπάνης, σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο και θα είναι 1,6 δισ. ευρώ ενώ οι βασικοί άξονες χρηματοδότησης θα είναι:

  • 200 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας
  • 350 εκατ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή
  • 150 εκατ. ευρώ για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και βελτίωση οδικής ασφάλειας
  • 650 εκατ. ευρώ για Ενίσχυση Κοινωνικής Συνοχής, βελτίωση υγειονομικής περίθαλψης, υποδομές εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας
  • 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων

«Στόχος μας είναι χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Standard & Poor's: Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων κλειδί για αναβάθμιση

Πρόκληση για την Ελλάδα παραμένει η διατήρηση της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, με τον οίκο να θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ανάγκη η οικονομία.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, υπερβαίνει τις προσδοκίες

Σε εκδήλωση του Economist, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε την ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές. Υπογράμμισε το γεγονός ότι η Κομισιόν αναμένει την περίοδο 2022-2024 η Ελλάδα να είναι πρώτη στην προσέλκυση επενδύσεων.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Allianz Trade: Σε άνοδο και πάλι η ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2023

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα με «μαξιλάρι» την ανάπτυξη που είχε καταγράψει στις αρχές του 2022 θα ξεπεράσει τη δύσκολη αρχή του 2023 όπου το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 0,4%. Πλήγμα στην κατανάλωση και επιβράδυνση στο εμπόριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Παπαδημητρίου: Καλές οι επιδόσεις και οι προοπτικές της οικονομίας μας

«Την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στο κατώφλι της ύφεσης, οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία διαφαίνονται σαφώς πιο αισιόδοξες» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Παπακωνσταντίνου: Πρόκληση η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος Χ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια είναι επιβεβλημένη, όπως αντίστοιχα η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, μέσω τόσο των κατάλληλων επενδύσεων.