ΓΔ: 945.8 -1.10% Τζίρος: 20.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nea istoselida g.g. ereunas kai kainotomias
Επίσημη παρουσίαση για την νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Νέα ιστοσελίδα αποκτά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δημιουργία νέας ιστοσελίδας για την ΓΓΕΚ αποτέλεσε μια επιτακτική ανάγκη προκειμένου να επιτυγχάνεται, στο μέγιστο, η διάχυση της πληροφορίας προς τους ενδιαφερόμενους.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιου Κυριαζή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δημιουργία νέας ιστοσελίδας για την ΓΓΕΚ αποτέλεσε μια επιτακτική ανάγκη προκειμένου να επιτυγχάνεται, στο μέγιστο, η διάχυση της πληροφορίας προς τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνεται πως θα εξακολουθεί να λειτουργεί και η υπάρχουσα ιστοσελίδα, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δεδομένων από την παλιά στην νέα, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη και άμεση πληροφόρηση.

Από πλευράς διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» παρευρέθηκαν στην παρουσίαση ο πρόεδρος, Γ.Νούνεσης και ο αντιπρόεδρος και διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και επικεφαλής του Γραφείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Β. Καρκαλέτσης, καθώς και η Ομάδα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών, με συντονιστή τον Λ. Κουκιανάκη, που υλοποίησε το σχεδιασμό της νέας ιστοσελίδας ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων της ΓΓΕΚ,.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «H κατασκευή νέας ιστοσελίδας για την Γενική Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας ήταν μια επιτακτική ανάγκη. Είμαι βέβαιος πως η αποτελεσματικότερη διάχυση της πληροφορίας προς τους ενδιαφερόμενους τόσο για τις δράσεις της ΓΓΕΚ, όσο και για ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες (HORIZON EUROPE) θα κάνει ακόμα πιο επιδραστικό το έργο της. Θερμά συγχαρητήρια στην επιστημονική ομάδα του Δημόκριτου και στα στελέχη της ΓΓΕΚ που ολοκλήρωσαν με μεγάλη ταχύτητα τις εργασίες.».

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο του Δημόκριτου, τον Γ. Νούνεση, και τον Β. Καρκαλέτση και την ομάδα του που όλον αυτόν τον καιρό κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες προκειμένου να αναπτύξουν, κατά τον βέλτιστο τρόπο, τη νέα μας ιστοσελίδα και να εκσυγχρονίσουν και να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες και τη λειτουργία της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Η νέα ιστοσελίδα της ΓΓΕΚ συνάδει με τον χαρακτήρα της, ως μιας σύγχρονης δημόσιας υπηρεσίας με αποστολή τον σχεδιασμό, και τον συντονισμό της υλοποίησης της πολιτικής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις τόσο του ανθρώπινου δυναμικού της ΓΓΕΚ όσο και των επισκεπτών της οι οποίοι επιζητούν άμεση και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις και τη λειτουργία της».

Ο δρ Βαγγέλης Καρκαλέτσης κατά την επίσημη παρουσίαση δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να υποστηρίξουμε τη ΓΓΕΚ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας της. Ταυτόχρονα θεωρούμε αυτή τη συνεργασία σημαντική ευκαιρία για την ομάδα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών του Γραφείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, να αποδείξει την εξαιρετική δουλειά και δυνατότητές της. Η αναδιαμόρφωση της ιστοσελίδας της ΓΓΕΚ τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, αποτελεί αφετηρία μιας νέας τοποθέτησης της ΓΓΕΚ στην οποία υποσχόμαστε να είμαστε δίπλα και να στηρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Διευρύνουμε τα όρια της ανεξαρτησίας της Επ. Ανταγωνισμού

«Θα είμαστε αδυσώπητοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας και στην επιτάχυνση και ευελιξία των προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών για τις ιδιωτικές επενδύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, τι περιλαμβάνει

Θεσπίζονται 13 καθεστώτα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια. Εξειδικεύονται τα είδη, το περιεχόμενο και ο τρόπος καταβολής των προβλεπόμενων ενισχύσεων, καθώς και οι πηγές χρηματοδότησης.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ενταχθούν στο νέο κύκλο του «Εξοικονομώ» οι σεισμόπληκτες περιοχές

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές και τις κάλεσε να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα ύψους 80 εκατ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Σε ποιες επιχειρήσεις επεκτείνεται το μέτρο αναστολής εργασίας στο 100% των εργαζομένων από 14 Ιανουαρίου. «Παγώνει» η καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου.