ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Menelaos Myrillas / SOOC

Γεωργιάδης: Eίμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επιτύχουν

«Είναι καλό να επιβραβεύεται και η επιτυχία και να μην αντιμετωπίζεται μόνο, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, μικρόψυχα», δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης στην τελετή βράβευσης επιχειρήσεων "Growth Awards".

«Έχουμε πάρει αποφάσεις, που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο πολιτικό κόστος σε μία κυβέρνηση, μεγάλα πολιτικά ζητήματα, αλλά που τώρα, έχοντας την κοινή γνώμη στο πλάι μας, μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μία κυβέρνηση που δεν διστάζει να πει δημόσια ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να προκόψουν…να επιτύχουν σε αυτό το οποίο κάνουν. Και το λέμε δημόσια, ακομπλεξάριστα, χωρίς φόβο, όπως συνέβαινε για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης στην τελετή βράβευσης του 5ου διαγωνισμού ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" της Eurobank και της Grant Thornton.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε όλοι μας τη διαφορά. Και δεδομένου ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έχουμε, συνεπώς, μπροστά μας άλλα δύο χρόνια της παρούσης κυβερνήσεως για να ολοκληρώσουμε το έργο το οποίο έχουμε αναλάβει. Και έχοντας πίστη ότι ο ελληνικός λαός και μετά από δύο χρόνια θα επιβραβεύσει την προσπάθειά μας αυτή, που αποσκοπεί στο να έχουν καλύτερη ζωή αυτός και τα παιδιά του, θα μπορέσουμε την Ελλάδα να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε, επιχειρηματικά φιλική, ανταγωνιστική, δυνάμενη, όχι απλώς να επιβιώσει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά και να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το σύγχρονο περιβάλλον».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη, ότι «η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία: την αναπτυξιακή της επίδοση (16,2% το 2ο τρίμηνο), την ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, τις προσφορές - ρεκόρ στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη χρηματοδοτική «δύναμη πυρός» του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να δυναμώσουν και να σταθούν με αυτοπεποίθηση στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «είναι καλό να επιβραβεύεται και η επιτυχία και να μην αντιμετωπίζεται μόνο, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, μικρόψυχα» και ευχαρίστησε την επιχειρηματική κοινότητα για τη συνεργασία που υπάρχει, προσθέτοντας ότι «η ανταγωνιστικότητά μας, που έχει αυξηθεί 12 θέσεις τα δυο προηγούμενα χρόνια, θα αυξηθεί έτι περαιτέρω. Και η δυνατότητα μας με την χρήση των ψηφιακών εργαλείων και της ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και της διάθεσής μας να αφαιρέσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, θα μπορέσει να επιταχυνθεί στο μέτρο του εφικτού, ακόμα και σε τομείς που σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε αργοί, όπως είναι παραδείγματος χάριν, ο τομέας της Δικαιοσύνης, ή υπηρεσίες κάπως πιο δύσκολες, για να λέμε και τα δύσκολα που έχουμε, όπως παραδείγματος χάριν, η Αρχαιολογία ή το Δασαρχείο». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον νέο Aναπτυξιακό Nόμο

Στο ν/σ περιλαμβάνονται κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων και απευθύνεται σε υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς επενδυτές, προκειμένου να επενδύσουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμας: 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την ανάπτυξη της καινοτoμίας των ΜμΕ

«Τα Κέντρα Ικανοτήτων αποσκοπούν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας σε μία ή περισσότερες αλυσίδες αξίας», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται στις δράσεις του ΕΣΠΑ

Υπεγράφη η ένταξη 1.544 επιχειρήσεων στη δράση «Επανεκκίνηση Τουρισμού» και η ένταξη 151 γυμναστηρίων-παιδότοπων στη δράση Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση του ορίου δανείων επιχειρήσεων μέσω Ταμείου Εγγυοδοσίας COVID-19

Αύξηση από 50.000 σε 250.000 ευρώ στο ύψος των δανείων που χορηγούνται μέσω του Ταμείου, ενώ από τα 200.000 ευρώ στο 1.000.000 ευρώ αυξάνεται το όριο του κύκλου εργασιών των επιλέξιμων επιχειρήσεων.