ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
logistes-adonis
Φώτο: Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ψηφιακή αναβάθμιση των λογιστών - φοροτεχνικών

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ενισχύσει τους λογιστές θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-20.

Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός τρέχει όλο και πιο γρήγορα και οι επιχειρήσεις αλλάζουν σελίδα με το MyData, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως θα υπάρξει πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών και φοροτεχνικών. Το πρόγραμμα εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-20, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), Κωνσταντίνο Κόλλια.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός, επισήμανε: «Οι λογιστές κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας απετέλεσαν ένα από τους πιο βασικούς συνεργάτες του κράτους και βοήθησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και με διαφάνεια να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή τους. Τώρα έχουν να αποτελέσουν και ένα ακόμη σημαντικό έργο, που λέγεται "MyData", που θα επιταχύνει όλη τη διαδικασία της φορολογικής συμμόρφωσης στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτά, είμαι περήφανος που οι υπηρεσίες του ΕΠΑνΕΚ και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάφεραν να εξασφαλίσουν, με διαφάνεια και με γρήγορες διαδικασίες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα ενισχύσει τους λογιστές για να επιτύχουν την άμεση ψηφιακή τους αναβάθμιση και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους πολίτες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κ. Κόλλιας, δήλωσε ότι «στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη η διαρκής στήριξη των λογιστών-φοροτεχνικών. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου όλοι γνωρίζουμε πόσο βάρος έχει σηκώσει ο κλάδος για να υλοποιήσει τα μέτρα στήριξης για την πανδημία, μαζί με τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις καινούργιες, όπως είναι η εφαρμογή του MyData. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και στις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, για τη συνεργασία μας, ώστε να υλοποιηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα για τους συναδέλφους. Θα συνεχίσουμε πιστά σε αυτή την κατεύθυνση, πάντα στο πλευρό των οικονομολόγων και των λογιστών-φοροτεχνικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Πρόγραμμα 100 εκατ. για επενδύσεις σε τεχνολογικές startups

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την προκήρυξη προγράμματος μέσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις σε νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης και ελέγχων

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε την διαδικασία ψηφιοποίησης που ετοιμάζει η γ.γ. Βιομηχανίας, καθιστώντας τη χώρα τόπο επιχειρηματικής εξέλιξης, επενδυτικής ανάπτυξης και οικονομικής σταθερότητας.