ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Endysi, Rouxa, Lianiki
Πηγή: Unsplash

Αύξηση 22% των εξαγωγών του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το 8μηνο

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 22% στο οκτάμηνο, φθάνοντας στα 1,2 δισ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος παρέμειναν τα μεγέθη της αλυσίδας ένδυσης/κλωστοϋφαντουργίας το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε άνοδο 16,8% στην ένδυση και 13,7% στην κλωστοϋφαντουργία, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 23% και σε συνδυασμό με την αύξηση των εξαγωγών κατά 14,6% οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων κατά 16,3%.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΠΕΕ, τα στοιχεία πιστοποιούν την ανάκαμψη που παρατηρήθηκε και πανευρωπαϊκά, μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Με πρωταγωνιστή το βαμβάκι, οι εξαγωγές του οποίου ενισχύθηκαν κατά 50% το φετινό οκτάμηνο σε σχέση με πέρσι, αγγίζοντας σε αξία τα 338 εκατ ευρώ, οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης/κλωστοϋφαντουργίας ενισχύθηκαν κατά 22%, διαμορφούμενες σε 1,2 δισ. ευρώ. 

Στην κλωστοϋφαντουργία, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 11,9% και ανήλθαν σε 285 εκατ ευρώ, ενώ ενισχυμένες κατά 14,6% είναι και οι ελληνικές εξαωγωγές ενδυμάτων, αγγίζοντας σε αξία τα 582 εκατ ευρώ το φετινό οκτάμηνο,έναντι 507 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όσον αφορά τις εισαγωγές, η αύξηση διαμορφώνεται σε 8,2% συνολικά για την αλυσίδα ένδυσης/κλωστοϋφαντουργίας, με τις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών ειδών να ενισχύονται κατά 18% και τις εισαγωγές ενδυμάτων σε ποσοστό 4,9%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Endysi, Rouxa, Lianiki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ανάκαμψη στην ένδυση με αύξηση εξαγωγών 23%

Σημαντική ανάκαμψη για την ελληνική κλωστοϋφαντουργία, με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος να αναφέρει πως οι εξαγωγές ενδυμάτων έφτασαν τα 780 εκατ. ευρώ, ενώ ενισχύθηκαν και οι λιανικές πωλήσεις εντός των τειχών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η πανδημία δίνει χρυσή ευκαιρία στην ελληνική κλωστοϋφαντουργία

Αναβαθμίζεται ο κλάδος από την ΕΕ στους 14 σημαντικότερους, ενώ οι Ευρωπαίοι retailers αλλάζουν πολιτική προμηθειών και απομακρύνονται από την Ασία. Δυναμική ανάκαμψη στο 5μηνο με μεγάλη αύξηση εξαγωγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ευκαιρία παραγωγικής αναγέννησης της ελληνικής βιομηχανίας ένδυσης

Μεγάλοι όμιλοι μεταφέρουν την παραγωγή από την Ασία στην Ευρώπη και οι ελληνικές μονάδες διατηρούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα ποιοτικά ενδύματα, ενώ ενεργοποιείται το υποστηρικτικό πρόγραμμα Blueprint.