ΓΔ: 876.08 0.96% Τζίρος: 18.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:58:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυτοψία Πατούλη σε έργα οδοποιίας και ανάπλασης ύψους 10 εκατ. ευρώ

Ο περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης, επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα που προκύπτει μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Αυτοψία σε σημαντικά έργα υποδομής, κυρίως οδοποιίας και βιοκλιματικής ανάπλασης στο δήμο Αγ. Δημητρίου, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με την δήμαρχο Μ. Ανδρούτσου. Με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου καθώς και στελεχών της Περιφέρειας και του δήμου, μετά την δοξολογία στο ναό του Αγ. Δημητρίου, επισκέφθηκαν τα έργα επί της Λεωφ. Αγ. Δημητρίου καθώς και αυτά πέριξ του Σταθμού του Μετρό.

Ο κ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα που προκύπτει μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και διευκολύνουν την βιώσιμη κινητικότητα. Ζούμε σε μια εποχή που οι πόλεις μετεξελίσσονται σε smart cities. Με στοχευμένες δράσεις θωρακίζουμε και διευκολύνουμε την κινητικότητα, ενώ ενισχύουμε τις βιοκλιματικές υποδομές».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Μ. Ανδρούτσου, επεσήμανε ότι τα οφέλη για τους πολίτες είναι σημαντικά, όταν αυτή η συνεργασία μετεξελίσσεται σε συγκεκριμένα έργα, υπογραμμίζοντας ότι «η ανάπλαση γίνεται με συνέπεια στις αρχές της βιώσιμης και συμπεριληπτικής κινητικότητας και μετακίνησης και περιλαμβάνει ράμπες ΑμΕΑ, καθώς και προσβάσιμα και βατά πεζοδρόμια για τη διέλευση των πεζών». 

Σημειώνεται ότι τα υλικά είναι σύμφωνα με τις αρχές τις «Βιοκλιματικής Ανάπλασης» και βοηθούν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Με την ευκαιρία, ο δήμος σε συνεργασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής προγραμμάτισαν ταυτόχρονα τις εργασίες για την διέλευση αγωγού φυσικού αερίου, ώστε οι κάτοικοι να συνδεθούν άμεσα, ενώ σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αντικαταστάθηκε μεγάλο μήκος πεπαλαιωμένου και κατεστραμμένου δικτύου αποχέτευσης.

Ειδικότερα τα έργα για τα οποία ενημερώθηκε ο κ. Πατούλης είναι:

  • Η διαμόρφωση της λεωφόρου. Αγ. Δημητρίου (από οδό Γράμμου έως Θεομήτορος) προϋπολογισμού 5.385.000 ευρώ, όπου πλέον διασφαλίζεται η βιώσιμη κινητικότητα στο βασικό οδικό δίκτυο του δήμου.

Σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων περιλαμβάνει: Δίκτυο ομβρίων, διαμόρφωση προσβάσιμων πεζοδρομίων (ΑμεΑ, όδευση τυφλών), νησίδας με φύτευση και φωτιστικά Led. Λωρίδα παρόδιας στάθμευσης και στις δύο κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επιχειρήσεων. Ασφαλείς ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους και διαβάσεις πεζών.

  • Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ σταθμού Μετρό «'Αγιος Δημήτριος», προϋπολογισμού 4.275.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει: Διαμόρφωση της εισόδου της πόλης με ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου Βουλιαγμένης και Πριάμου με πάρκο skateboard στη συμβολή με Αμαλίας. Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στους γύρω δρόμους και στον περιβάλλοντα χώρο του 11ου δημοτικού σχολείου (ασφαλή πεζοδρόμια κ.λπ.). Ανάπλαση πεζοδρομίων, φωτισμό LED σε όλους τους δρόμους, κατασκευή αγωγού ομβρίων, δημιουργία θέσεων στάθμευσης για κατοίκους. Πεζοδρόμια με κυβόλιθους. Ενίσχυση πρασίνου με δίκτυο αυτόματου ποτίσματος.  
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Ξεκίνησαν τα έργα για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας

Η νέα γραμμή περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, που θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και θα συνδέεται με τις υφιστάμενες γραμμές του μετρό μέσω δύο σταθμών ανταπόκρισης. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπακογιάννης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην Αθήνα

Στα έργα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, κατασκευή νέων πλατειών, πεζοδρόμων, έργα στο Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο, εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού, ολοκλήρωση ψηφιακής μετάβασης.
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων

H δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και οι θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι τα οφέλη τέτοιας επένδυσης, κατά τον υφυπουργό.