ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης σε ένα νευραλγικό τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στη συμβολή της με την λεωφόρο Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης δήλωσε: «Παραδίδουμε στους οδηγούς ένα σύγχρονο δρόμο, λειτουργικό και ασφαλή. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς τη βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της Αττικής».

Με το πέρας των εργασιών παραδίδεται στους οδηγούς με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μία Λεωφόρος με υψηλής ποιότητας αντιολισθηρή άσφαλτο, σύγχρονο φωτισμό Led και τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά με θερμό φως που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση άνω του 65%, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία για τη προστασία του  περιβάλλοντος αλλά και την εξοικονόμηση πόρων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα συντηρούνται σχολαστικά οι κεντρικές νησίδες πράσινου με εργασίες που αφορούν στην κλάδευση και τον καλλωπισμό των υπαρχόντων φυτών αλλά και στην καθαριότητά τους. 

Συγχρόνως εκτελείται συστηματικός καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο σύνολο των φρεατίων της παραλιακής λεωφόρου για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ομβρίων υδάτων. Ειδικότερα γίνεται αντικατάσταση των φθαρμένων ή τρακαρισμένων στηθαίων ασφάλειας όποτε απαιτείται και διατηρείται ευδιάκριτη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με επαναδιαγραμμίσεις  και αντικαταστάσεις φθαρμένων πινακίδων σε όλο το μήκος του δρόμου. Η επόμενη λεωφόρος στην οποία θα γίνουν  σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια είναι η λεωφόρος Κηφισού στην οποία θα ξεκινήσουν άμεσα έργα για τη βελτίωση του ασφαλτοτάπητα στα πιο επικίνδυνα σημεία της ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός του δρόμου με την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών του αυτοκινητόδρομου με νέα LED  φωτιστικά υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης. Έχουν ήδη προγραμματιστεί εργασίες συντήρησης  της οριζόντιας  και της κατακόρυφη σήμανση. 

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων από οποιοδήποτε άλλο δρόμο, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό πάντοτε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Αττικής έτσι ώστε να επιτυγχάνονται όσον το δυνατόν οι μικρότερες κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Ο Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Συνεπείς στη δέσμευσή μας για ένα σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο στην Αττική, παραδίδουμε στους οδηγούς, ολοκληρωμένη τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ένα σύγχρονο δρόμο και ασφαλή. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο τεχνικών έργων Θ. Κατσιγιάννη όσο και το σύμβουλο οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτη για τη συμβολή τους. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς τη βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της Αττικής, έχοντας ως διαρκή προτεραιότητα την ασφάλεια των οδηγών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Πρόκειται για ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς εκτιμάται ότι θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναβάθμιση του ιστορικού πάρκου Νάουσας

Το Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας, αποτελεί έναν ιστορικό τόπο ιδιαίτερης σημασίας αλλά και ένα σπάνιο Μνημείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, με ιδιαίτερο βοτανολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.