ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:00
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο

Μπρατάκος: Ηub καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας υπέρ των startups

O πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στο κτίριο του επιμελητηρίου επί της οδού Αμερικής και στα σχέδια για τη μετατροπή της σε επιταχυντή της επιχειρηματικότητας.

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα μετατραπεί σε επιταχυντή της επιχειρηματικότητας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρέσβη του Λουξεμβούργου, Ελίζαμπεθ Καρντόσο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο, συμμετείχαν και ο εμπορικός, οικονομικός και μορφωτικός ακόλουθος, Νικόλαος Κιούσης και η διευθύντρια διεθνών εμπορικών σχέσεων Ελένη Φώτη.

Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Μπρατάκος παρέθεσε τις προτεραιότητες του ΕΒΕΑ αναφορικά με την ανάπτυξη της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας και την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις ελληνικές επιχειρήσεις, τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από χώρες του εξωτερικού. Ερωτώμενος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις περισσότερες αναλογικά επιχειρήσεις μικρού μεγέθους στον κόσμο. Αυτό που επιδιώκουμε, είναι να τις συσπειρώσουμε ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα έναντι των αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού. Η κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα μικρομεσαία επιχείρηση, είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ελληνική. Επομένως, όσο καλή απόδοση και να έχει η εγχώρια, η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη εταιρεία στη Γερμανία, τη Γαλλία ή το Βέλγιο. Η κυβέρνηση ενισχύει τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ παρέχει κίνητρα, προκειμένου να ενδυναμωθούν μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά τους». 

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στο κτίριο του επιμελητηρίου επί της οδού Αμερικής και στα σχέδια για τη μετατροπή της σε επιταχυντή της επιχειρηματικότητας. «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα hub καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας, το οποίο θα διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων. Θα ξεκινήσουμε με εταιρείες που εδράζουν στην Αθήνα, αλλά ελπίζουμε να εξελιχθούμε σε κέντρο επιχειρηματικότητας που θα καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα». 

Στην δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε η κ. Καρντόσο. Όπως είπε, «τους τελευταίους δύο μήνες, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά και εκσυγχρονίζεται. Το Λουξεμβούργο έχει επίσης μια αναπτυσσόμενη και ευέλικτη οικονομία, η οποία τελευταία αλλάζει το επίκεντρό της από τα χρηματοοικονομικά και την τραπεζική, προς την καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να αναζητήσουμε κοινές ευκαιρίες, όχι μόνο για την αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας, αλλά και για τη δημιουργία νέων εταιρικών συνεργασιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη επιχειρήσεων - Μπρατάκος: Ανάγκη για περισσότερο πλούτο

Ο Κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα στήριξης των επιχειρήσεων, εντός των ορίων της οικονομίας, σε συνεδρίαση του ΕΒΕΑ. Ο Γ. Μπρατάκος ζήτησε σαφές σχέδιο για ενίσχυση παραγωγής και πλούτου.
Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Εφραίμογλου: Η πολυμορφία στις ηγεσίες φέρνει καλύτερες αποφάσεις

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου υπογράμμισε ότι η διαφορετικότητα στις ηγετικές ομάδες ενισχύει την αποτελεσματικότητα, τη διαχείριση ρίσκου και την ανταγωνιστικότητα, διευρύνοντας την οπτική και τις λύσεις σε κάθε επιχειρηματική απόφαση.
Γιάννης Μπρατάκος χαμογελά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μπρατάκος: Νέο συμβόλαιο ανάπτυξης μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Με την ομιλία του προέδρου ΕΒΕΑ, Γ. Μπρατάκου, εγκαινιάστηκε το περίπτερο του ΕΒΕΑ στη ΔΕΘ, με βασικό θέμα το «Νέο παραγωγικό συμβόλαιο» για τη χώρα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης και τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών.
Σύνοδος Emerging Managers
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ στη 90ή ΔΕΘ: Στρατηγική ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας έως 2040

Το ΕΒΕΑ στη ΔΕΘ 2026 αναδεικνύει τις προτεραιότητες για την επιχειρηματικότητα, συζητώντας το νέο παραγωγικό μοντέλο και τη βιώσιμη στρατηγική μέχρι το 2040 με τη συμμετοχή εκπροσώπων κυβέρνησης, φορέων και αγοράς.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η στήριξη ΜμΕ και μεσαίας τάξης σε συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπρατάκου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος παρουσίασε στον Υπουργό Ανάπτυξης προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενίσχυση ΜμΕ και βελτίωση πρόσβασης σε χρηματοδότηση.