ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ergani, Ypourgeio Ergasias
Φωτο: ΑΠΕ

Έως 30/4 η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων στην πληγείσα Εύβοια

Οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2021.

Επεκτείνεται μέχρι και την 30η Απριλίου 2022, το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, που λαμβάνεται για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. 
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επιχειρήσεις-εργοδότες που έχουν έναν από τους κάτωθι Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

  •    55.10: Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
  •    55.20: Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
  •    55.30: Χώροι κατασκήνωσης για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα
  •    55.90.14: Υπηρεσίες παροχής καταλύματος σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους, με αγροτικές εκμεταλλεύσεις που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς αγροτικού τοπίου
  •    55.90.19: 'Αλλες υπηρεσίες καταλύματος π.δ.κ.α.
  •    79.11: Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
  •    79.12: Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών
  •    79.90: 'Αλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
  •    96.04.10.03: Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών (καθαριότητας, χαμάμ, κ.λπ.)
  •    96.04.10.04: Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών 

και εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και ανήκουν στα διοικητικά όρια των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2021, για χρονικό διάστημα από 3/11/2021 έως το αργότερο μέχρι 30/4/2022. 

Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, κατά τα ανωτέρω, ανά μήνα ισχύος του μέτρου, σε προθεσμίες που θα οριστούν σε νεότερες ανακοινώσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plirwmes, xrimata, money, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για την έκτακτη ενίσχυση πληγέντων εργαζομένων

Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ποσού 718,65 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο καθεστώς ενισχύσεων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Εύβοιας

Το ανώτατο όριο για το ύψος της ενίσχυσης είναι το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ ελάχιστο ποσό ενίσχυσης θα είναι τα 1.000 ευρώ, τηρουμένων και των ορίων σώρευσης που τίθενται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ποιοι εξαιρούνται.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα λειτουργήσει το «Πρώτο Ένσημο» από 1η Ιανουαρίου 2022

Τί προβλέπει η τροπολογία του υπ. Εργασίας για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τις δόσεις των οφειλών επιχειρήσεων λόγω πανδημίας και την προστασία θέσεων εργασίας στη σεισμόπληκτη Κρήτη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ένταξης στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Οκτώβριο

Σημειώνεται ότι για τους μήνες Οκτώβριο 2021 έως και Δεκέμβριο 2021 στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» εντάσσονται οι εργαζόμενοι που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τις 31 Αυγούστου 2021.