ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Paolo Gentiloni, Komision
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τζεντιλόνι: Ισχυρές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το 2022

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, υπογράμμισε, ότι η ελληνική οικομία διαθέτει πολύ θετικές προοπτικές και έκανε λόγο για «πολύ καλή ανάκαμψη του τουρισμού».

«H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή τουλάχιστον και για το 2022», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής.

Κληθείς να σχολιάσει το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο Π. Τζεντιλόνι απάντησε ότι συνδέεται με διαφορετικούς παράγοντες. Επισήμανε την πολύ θετική προοπτική για τα βασικά στοιχεία της ζήτησης, κυρίως της ιδιωτικής κατανάλωσης και του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου και υπογράμμισε την «πολύ καλή ανάκαμψη στον τουρισμό» που είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία.

Σχετικά με τον πληθωρισμό, είπε ότι το επίπεδό του είναι πολύ διαφοροποιημένο μεταξύ των κρατών-μελών και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθεί το 2022, φθάνοντας στο 1% (έναντι 2,4% στην ευρωζώνη) και προβλέπεται να υποχωρήσει στο 0,4% το 2023 (έναντι 1,4% στην ευρωζώνη), καθώς οι τιμές της ενέργειας αναμένεται να μειωθούν σταδιακά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

European Commision-Eurostat
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ενέκρινε τον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα

Ο περιφερειακός χάρτης της Ελλάδας καθορίζει τις ελληνικές περιφέρειες που είναι επιλέξιμες για περιφερειακές επενδυτικές ενισχύσεις. Ο χάρτης καθορίζει επίσης τις μέγιστες εντάσεις ενίσχυσης στις επιλέξιμες περιφέρειες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πρώτη η Ελλάδα υπέβαλε στην E.E. το σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου, πρόκειται να διατεθούν για την χώρα μας πόροι συνολικού ύψους 26,2 δισ. ευρώ για τα επόμενα επτά έτη, που αφορούν στην ενωσιακή στήριξη και στην εθνική συνεισφορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Μέσα Απριλίου η κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Με βάση όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα δημιουργήσει πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 7% και μόνιμη αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 180.000-200.000