ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
Φωτο: Shutterstock

Χρηματοδότηση 2,45 εκατ. σε δήμους για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Oι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,455 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν δέκα δήμοι από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Ο Δήμος Παιονίας θα χρηματοδοτηθεί για υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης-Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας (360.000 ευρώ), ο Δήμος Δράμας για ανάπλαση του αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου (135.000 ευρώ), ο Δήμος Ζίτσας για επισκευή πεζοδρομίων και οδοφωτισμό τμήματος της εθνικούς οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης (150.000 ευρώ) και ο Δήμος Αλεξάνδρειας για ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου Αλεξάνδρειας και τοποθέτηση οργάνων σε δύο παιδικές χαρές (205.000 ευρώ).

Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης για ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης (105.000 ευρώ), ο Δήμος Κορίνθου για βελτίωση υποδομών πλησίον της ανοιχτής δομής (210.000 ευρώ), ο Δήμος Καβάλας για διάνοιξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγιαλίου (350.000 ευρώ), ο Δήμος Βέροιας για αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας (170.000 ευρώ), ο Δήμος Λαρισαίων για ανάπλαση οικισμών περιοχής κέντρου φιλοξενίας Κουτσόχερου (550.000 ευρώ) και ο Δήμος Χαϊδαρίου για τη λειτουργική αναβάθμιση κοινόχρηστων στην περιοχή 'Ανω Αφαίας (220.000 ευρώ).

Συνολικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έχουν διατεθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης 18.792.741,07 ευρώ σε 31 δήμους ανά την επικράτεια για 60 έργα συνολικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ενδιαφέρον επενδυτών συγκεντρώνουν οι neobanks στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χ. Λαμπρόπουλος τόνισε επίσης πως υπάρχει η διάθεση να υποστηριχθεί περισσότερο το οικοσύστημα των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών της Ελλάδας.
xrimata, money, metrita, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο από Κομισιόν για ενίσχυση 2 δισ. σε επενδύσεις βιώσιμης ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την προώθηση των επενδύσεων σε ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες σημαντικές για τη βιώσιμη ανάκαμψη.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άλμα» των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, σημείωσαν αύξηση 70% το 2021

Εντυπωσιακή είναι η ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, ωστόσο όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ θα πρέπει τα επόμενα 10 χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης των επενδύσεων να είναι 7% υψηλότερος από τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ.