ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
Ιωάννης Λιανός, Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού, Φωτο: Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ο Ι. Λιανός

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού επανεξελέγει σε αυτή τη θέση για δεύτερη διαδοχική χρονιά, με το ΔΣ της Επιτροπής του ΟΟΣΑ να έχει συνολικά 14 μέλη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ιωάννης Λιανός, επανεκλέχθηκε ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ο.Ο.Σ.Α. για το έτος 2022. Ο κ. Λιανός θα διεξάγει τη θητεία του ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του για το έτος 2021, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Σημειωτέον ότι η εκλογή του κ. Λιανού ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ το 2021 αποτέλεσε και την πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος εξελέγη σε αυτή τη θέση, εκπροσωπώντας την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για την επανεκλογή του ο κ. Λιανός δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ο.Σ.Α. επιτελεί ένα σημαντικό συντονιστικό ρόλο στα πλαίσια της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ο.Ο.Σ.Α., θέτοντας την ατζέντα των συζητήσεων στον πιο σημαντικό διεθνή Οργανισμό για θέματα ανταγωνισμού. Είναι μεγάλη μου τιμή να επανεκλεγώ σε αυτό το ρόλο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Ο.Σ.Α. και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους από άλλα Κράτη Μέλη του Ο.Ο.Σ.Α. Βλέπω σε αυτόν τον ρόλο όχι μόνο το καθήκον να εκπροσωπώ την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και να συνεχίσω το έργο μου προωθώντας μία προοδευτική ατζέντα στο δίκαιο ανταγωνισμού σε μία περίοδο έντονων αλλαγών, τόσο κοινωνικο-οικονομικών και τεχνολογικών, όσο και περιβαλλοντικών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ο.Ο.Σ.Α για το έτος 2022 αποτελείται από τους κ.κ.:

 • κ. JENNY ως Πρόεδρο (Γαλλία),
 • κα AOKI (Ιαπωνία),
 • κ. BOSWELL (Καναδάς)
 • κ. BARRETO (Κολομβία),
 • κ. COSCELLI (Ηνωμένο Βασίλειο).
 • κ. GUERSENT (Ευρωπαϊκή Ένωση),
 • κα FERNÁNDEZ (Ισπανία)
 • κ. HEINEMANN (Ελβετία),
 • κ. JERMSTEN (Σουηδία)
 • κ. LIANOS (Ελλάδα),
 • κα MATOS ROSA (Πορτογαλία),
 • κ. MUNDT (Γερμανία),
 • κ. SHIN (Νότια Κορέα)
 • κ. SIMS (Αυστραλία)
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την συνεργασία του ΟΟΣΑ εκσυγχρονίζεται η Επ. Ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος της Επ. Ανταγωνισμού Ι. Λιανός σημείωσε πως στόχος είναι να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της Επιτροπής και να χρησιμοποιήσει νέες ψηφιακές τεχνολογίες προς όφελος της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Νέα τηλε-διαβούλευση για τον κλάδο ηλεκτρονικού εμπορίου

Η δεύτερη τηλε-διαβούλευση θα διενεργηθεί σε συνέχεια της δημοσίευσης της ενδιάμεσης έκθεσης επί της κλαδικής έρευνας, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο άνω των 5,7 εκατ. στον Σύνδεσμο Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού τονίζει στην απόφασή της ότι ο Σύνδεσμος οφείλει να προχωρήσει σε μία σειρά συγκεκριμένων κινήσεων προκειμένου να μη συνεχιστεί η παραβίαση των κανόνων.
adonis-georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Διευρύνουμε τα όρια της ανεξαρτησίας της Επ. Ανταγωνισμού

«Θα είμαστε αδυσώπητοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή».