ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας από το ΕΕΔΕΓΕ

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών θα προχωρήσει το 2022 σε ανάπτυξη πλήθους δράσεων στο πλαίσιο εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής που υλοποιεί με σκοπό τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση του πραγματοποίησε το ΕΕΔΕΓΕ στην οποία διενεργήθηκε ο απολογισμός της χρονιάς, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για το 2022. Χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και Οικογένεια κα Μαρία Συρεγγέλα, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, η γεν. γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Γιάννα Χορμόβα, η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ κα  Νίκη Δανδόλου, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα Αθηνά Χατζηπέτρου και η διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece κα Μαρία Γιαννέτου.

Κάνοντας τον απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώνεται η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, στάθηκε στις δράσεις τις οποίες έφερε εις πέρας το ΕΕΔΕΓΕ, στηρίζοντας πολύπλευρα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. 

Αναλυτικότερα: 

  1. Συμμετοχή ως στρατηγικοί εταίροι - partners στο «Κέντρο Καινοτομίας Γυναικών», το σημαντικό ευρωπαϊκό Έργο GIL4W. Μαζί με τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, με τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας και σε διεθνή συνεργασία με φορείς της Νορβηγίας προτείνει ψηφιακά εργαλεία και νέες δομές εκπαίδευσης, ενθάρρυνσης και υποστήριξης των γυναικών επιχειρηματιών.
  2. Ισχυρή παρουσία και συμμετοχή στη διαμόρφωση κρίσιμων νομοσχεδίων που επηρεάζουν άμεσα το εργατικό δυναμικό της χώρας και τις γυναίκες επιχειρηματίες, όπως το σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την Προστασία της Εργασίας, το οποίο ήταν ένας από τους ελάχιστους φορείς που εξέθεσαν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους εκτός από υπόμνημα και σε τηλεδιάσκεψη απευθείας με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία του υπουργείου.
  3. Ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του ΕΕΔΕΓΕ και ενημέρωσή τους για όλα τα τεκταινόμενα και τις νέες ευκαιρίες με τη δημιουργία του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της ΕΕΔΕΓΕ και την συχνή παρουσία του στα κοινωνικά δίκτυα.
  4. Συστηματική πίεση και πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του ΕΕΔΕΓΕ για την υιοθέτηση σημαντικών προτάσεων όπως το επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες επιχειρηματίες και τις ελεύθερες επαγγελματίες.
  5. Ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το μεγάλο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 5.300 άνεργων γυναικών σε ψηφιακές δεξιότητες και δεξιότητες επιχειρηματικότητας.
  6. Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ για την εισδοχή εν λειτουργία ή υπό διαμόρφωση νεοφυών γυναικείων επιχειρήσεων στη θερμοκοιτίδα κατά την πρώτη φάση της ύπαρξής τους.
  7. Σταθερή παρουσία των μελών του Δ.Σ. του ΕΕΔΕΓΕ σε όλα τα σημαντικά επιχειρηματικά fora, σε εκδηλώσεις και ομιλίες που αφορούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Όσον αφορά τους στόχους για τη χρονιά που έρχεται, τέθηκαν στο τραπέζι σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα στηρίξουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά τις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενες. Το ΕΕΔΕΓΕ θα προχωρήσει σε ανάπτυξη πλήθους δράσεων στο πλαίσιο εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής που υλοποιεί με σκοπό τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας αλλά και την εξοικείωση τους με τα ψηφιακά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα και μπορούν άμεσα να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα λειτουργήσει το «Πρώτο Ένσημο» από 1η Ιανουαρίου 2022

Τί προβλέπει η τροπολογία του υπ. Εργασίας για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τις δόσεις των οφειλών επιχειρήσεων λόγω πανδημίας και την προστασία θέσεων εργασίας στη σεισμόπληκτη Κρήτη.
xatzidakis, energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία startups μέσω Google

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.