ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Φωτο: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Ο τουρισμός και η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστούν

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και CEO της Chipita, σε συνέδριο που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο κλάδους και έχει μεγάλη σημασία να δημιουργήσουν από κοινού.

Την αντίληψη ότι τουρισμός και βιομηχανία λειτουργούν μεταξύ τους ανταγωνιστικά κατέρριψε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ.

«Έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί διάφορες απόψεις για το κατά πόσο ο τουρισμός και η βιομηχανία τροφίμων είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικοί κλάδοι», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο σε όποιον άνθρωπο ζει καθημερινά την οικονομία μας ότι ο τουρισμός και η βιομηχανία τροφίμων είναι δύο συμπληρωματικοί κλάδοι, δύο κλάδοι που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν από κοινού. Πώς μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί δύο κλάδοι που ο ένας δηλαδή ο τουρισμός μεγαλώνει τον αριθμό των καταναλωτών κάθε χρόνο στη χώρα μας για ένα πολύ μεγάλο διάστημα και κατά συνέπεια δημιουργεί μεγαλύτερη κατανάλωση σε όλα τα προϊόντα;».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι «είναι δύο κλάδοι, οι οποίοι μεταξύ τους πρέπει να συνεργαστούν γιατί ο τουριστικός σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα προϊόντα που η βιομηχανία θα προμηθεύσει στις τουριστικές επιχειρήσεις. Όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν ποιοτικά προϊόντα και καλύτερες εμπειρίες.

Επίσης, ο τουρισμός φέρνει στην οικονομία ένα μεγάλο ποσό και έλλειψη αυτού τα δύο τελευταία χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα η βιομηχανία να περάσει και τη δική της κρίση, χωρίς να αποτελεί αυτό το μοναδικό παράγοντα αλλά ήταν ένας από τους σημαντικούς. Αυτό που θα ονειρευόμασταν οι εκπρόσωποι και των δύο κλάδων θα είναι να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας, ώστε όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας να βιώσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να επιστρέψουν και την επόμενη χρονιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΕΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία ζητά εκ νέου μέτρα για ενίσχυση ανταγωνιστικότητας

Άμεση στήριξη της βιομηχανίας ζητούν ΣΕΒ και ΣΒΣΕ πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη μείωσης ενεργειακού κόστους, νέες εξαγωγικές ευκαιρίες και στήριξη των ευρωπαϊκών προϊόντων για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σίριαλ το βιομηχανικό ρεύμα: Από αναβολή σε αναβολή τα μέτρα στήριξης

Τέσσερις μήνες μετά τις εξαγγελίες, η βιομηχανία εξακολουθεί να περιμένει μέτρα για να μειωθεί το κόστος του ρεύματος. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει διαφορετικές λύσεις, όπως το «ιταλικό μοντέλο», το πλαίσιο CISAF και αλλαγές στην αντιστάθμιση CO₂, με στόχο να εγκριθούν από την Κομισιόν.
Λογότυπο ΣΕΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BusinessEurope - ΣΕΒ: Παρεμβάσεις για ανταγωνιστικότητα και κόστος ενέργειας

Έκκληση για πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ απευθύνουν οι εργοδοτικοί φορείς μέσω BusinessEurope, ενώ ο ΣΕΒ επαναφέρει το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους ζητώντας λύσεις τύπου Energy Industrial Reset.
Λογότυπο ΣΕΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΒ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Στασινόπουλου

Ο ΣΕΒ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Νίκο Στασινόπουλο, έναν οραματιστή της ελληνικής βιομηχανίας που με στρατηγική σκέψη και χαμηλό προφίλ σφράγισε ανεξίτηλα την πορεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.