ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Φωτο: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Ο τουρισμός και η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστούν

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και CEO της Chipita, σε συνέδριο που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο κλάδους και έχει μεγάλη σημασία να δημιουργήσουν από κοινού.

Την αντίληψη ότι τουρισμός και βιομηχανία λειτουργούν μεταξύ τους ανταγωνιστικά κατέρριψε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ.

«Έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί διάφορες απόψεις για το κατά πόσο ο τουρισμός και η βιομηχανία τροφίμων είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικοί κλάδοι», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο σε όποιον άνθρωπο ζει καθημερινά την οικονομία μας ότι ο τουρισμός και η βιομηχανία τροφίμων είναι δύο συμπληρωματικοί κλάδοι, δύο κλάδοι που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν από κοινού. Πώς μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί δύο κλάδοι που ο ένας δηλαδή ο τουρισμός μεγαλώνει τον αριθμό των καταναλωτών κάθε χρόνο στη χώρα μας για ένα πολύ μεγάλο διάστημα και κατά συνέπεια δημιουργεί μεγαλύτερη κατανάλωση σε όλα τα προϊόντα;».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι «είναι δύο κλάδοι, οι οποίοι μεταξύ τους πρέπει να συνεργαστούν γιατί ο τουριστικός σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα προϊόντα που η βιομηχανία θα προμηθεύσει στις τουριστικές επιχειρήσεις. Όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν ποιοτικά προϊόντα και καλύτερες εμπειρίες.

Επίσης, ο τουρισμός φέρνει στην οικονομία ένα μεγάλο ποσό και έλλειψη αυτού τα δύο τελευταία χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα η βιομηχανία να περάσει και τη δική της κρίση, χωρίς να αποτελεί αυτό το μοναδικό παράγοντα αλλά ήταν ένας από τους σημαντικούς. Αυτό που θα ονειρευόμασταν οι εκπρόσωποι και των δύο κλάδων θα είναι να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας, ώστε όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας να βιώσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να επιστρέψουν και την επόμενη χρονιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skertsos-Georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - βιομηχανιών για την ενεργειακή κρίση

«Εγκαινιάζουμε μία όσο γίνεται πιο στενή συνεργασία για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαββάκης: Τι θα γινόταν αν η συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ έφτανε στο 12% από 8%;

«Βάσει των εκτιμήσεων του ΣΒΕ, αν ο στόχος αυτός για αύξηση από το 8% στο 12% του ΑΕΠ επιτευχθεί, οι άμεσες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία και τη μεταποίηση θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 10%.» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μισθοί στο Δημόσιο 50% πάνω από τη βιομηχανία

Οι μισθοί στη βιομηχανία είναι οι υψηλότεροι στον ιδιωτικό τομέα και ο τομέας πρέπει να επεκταθεί για να αυξηθεί η ευημερία, τονίζει ο ΣΕΒ. Μόνο 23% των εργαζομένων απασχολούνται σε κλάδους έντασης κεφαλαίου.