ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sunantisi
Πηγή: ΑΠΕ

Τα προβλήματα της αγοράς συζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης με τα επιμελητήρια

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ζήτησαν από τον υπουργό να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια στις γιορτές.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η αγορά και οι επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων της Δ.Ε. της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και συγκεκριμένα του πρόεδρου της Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του Οικονομικού Επόπτη Γιάννη Βουτσινά  και του Υπεύθυνου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων Στέφανου Γεωργιάδη σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γιάννης Βουτσινάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας Covid 19 στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις της εστίασης και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας, ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια μεν, αλλά χωρίς προσκόμματα δε, κατά την εορταστική περίοδο.

Επίσης, ο κ. Γ. Βουτσινάς έθιξε και το θέμα της κατακόρυφης ανόδου του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, λόγω του ενεργειακού πληθωρισμού και ανέφερε στον υπουργό ότι τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των αυξήσεων στην ενέργεια,  θα πρέπει να είναι «δυναμικά» και να αναπροσαρμόζονται όσο διαρκεί η αύξηση των τιμών, με στόχο να περιοριστεί το ήδη  επιβαρυμένο κόστος λειτουργίας τους και να διευκολυνθεί η περιορισμένη ρευστότητα τους.

Τέλος, ανέπτυξε τις προτάσεις του επιμελητηρίου για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, ως αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους και την επιτέλεση του θεσμικού τους ρόλου, ως συμβούλων της Πολιτείας επί οικονομικών ζητημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτικές για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας ζητάει η ΚΕΕΕ

Σε ομιλία του στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος της, Γιάννης Μασούτης τόνισε την αναγκαιότητα εξασφάλισης ενός σχεδίου ενεργειακής θωράκισης της χώρας, εμφανίστηκε ωστόσο αρκετά αισιόδοξος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί διάταξη που θα θέτει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Στην Expo Dubai αναδείξαμε τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας

Οι παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και η στροφή της επιχειρηματικότητας στην καινοτομία τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με θέμα «Στρατηγικές Επενδύσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».