ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Menelaos Myrillas / SOOC

Δέσμευση Γεωργιάδη για συνέχιση επιδοτήσεων σε επιχειρήσεις στο ρεύμα

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα να συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά πρώτων υλών, ώστε φαινόμενα τιμών πέρα από τα θεμιτά όρια και τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, να αντιμετωπιστούν στη πηγή.

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι θα συνεχιστεί η επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος και φυσικού αερίου σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, έλαβε η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, παρά την πιεστική οικονομική κατάσταση με την εκτίναξη του κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό, έπειτα από το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα αφήσει ακάλυπτες τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος από τα τιμολόγια ενέργειας.

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα να συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά πρώτων υλών, ώστε φαινόμενα τιμών πέρα από τα θεμιτά όρια και τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, να αντιμετωπιστούν στη πηγή και να μην επηρεάσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων, του  ανταγωνισμού και της αγοράς. Τέλος, στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα θα συμπεριληφθούν βασικά αιτήματα της ΚΕΕΕ για την αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι στα δύο επόμενα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν θα συμπεριληφθούν και άλλα αιτήματα της ΚΕΕΕ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Ανάπτυξης στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, από την αύξηση των τιμών της ενέργειας μέχρι και το κόστος των πρώτων υλών που κάνουν πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, μετά την συνάντηση. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν αφενός βιώσιμες και αφετέρου ανταγωνιστικές ενώ στόχος είναι να είναι θωρακισμένες από εξωγενείς παράγοντες. Χρειάζονται δίκαια μέτρα για τις ίδιες, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sunantisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα προβλήματα της αγοράς συζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης με τα επιμελητήρια

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ζήτησαν από τον υπουργό να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια στις γιορτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η μάχη του πληθωρισμού συνεχίζεται, το καλάθι λειτουργεί

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς και λαϊκή αγορά, όπου είδε τις τιμές στα προϊόντα τόσο στο καλάθι του νοικοκυριού, όσο και σε αυτά εκτός καλαθιού.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού για όλη την κοινωνία

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, η αύξηση βρίσκει σύμφωνους τους επιχειρηματίες στο σύνολό τους, καθώς ως μέτρο καταφέρνει να ισορροπήσει τη διαφορά η οποία προκύπτει από της αύξηση του πληθωρισμού και το ρυθμό ανάπτυξης.