ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Menelaos Myrillas / SOOC

Δέσμευση Γεωργιάδη για συνέχιση επιδοτήσεων σε επιχειρήσεις στο ρεύμα

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα να συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά πρώτων υλών, ώστε φαινόμενα τιμών πέρα από τα θεμιτά όρια και τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, να αντιμετωπιστούν στη πηγή.

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι θα συνεχιστεί η επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος και φυσικού αερίου σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, έλαβε η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, παρά την πιεστική οικονομική κατάσταση με την εκτίναξη του κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό, έπειτα από το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα αφήσει ακάλυπτες τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος από τα τιμολόγια ενέργειας.

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα να συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά πρώτων υλών, ώστε φαινόμενα τιμών πέρα από τα θεμιτά όρια και τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, να αντιμετωπιστούν στη πηγή και να μην επηρεάσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων, του  ανταγωνισμού και της αγοράς. Τέλος, στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα θα συμπεριληφθούν βασικά αιτήματα της ΚΕΕΕ για την αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι στα δύο επόμενα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν θα συμπεριληφθούν και άλλα αιτήματα της ΚΕΕΕ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Ανάπτυξης στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, από την αύξηση των τιμών της ενέργειας μέχρι και το κόστος των πρώτων υλών που κάνουν πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, μετά την συνάντηση. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν αφενός βιώσιμες και αφετέρου ανταγωνιστικές ενώ στόχος είναι να είναι θωρακισμένες από εξωγενείς παράγοντες. Χρειάζονται δίκαια μέτρα για τις ίδιες, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sunantisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα προβλήματα της αγοράς συζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης με τα επιμελητήρια

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ζήτησαν από τον υπουργό να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια στις γιορτές.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οφέλη από σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού στον χώρο υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία της σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην ασφάλιση και τη διαβούλευση για συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικών ασφαλιστικών, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ασφαλιστικής κουλτούρας.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Τα νοσοκομεία ανήκουν σε όλους, όχι σε μειοψηφίες βίας

Ο υφυπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Νίκαιας «ωμή και οργανωμένη βία», κάνοντας λόγο για φασιστικές μειοψηφίες, ενώ τόνισε πως η επιλογή του νοσοκομείου για διαμαρτυρία είναι «θλιβερή».
Είσοδος νοσοκομείου Αττικόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Άδικος ο αποκλεισμός ειδικευόμενων ιατρών από ιδιωτική εργασία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας την άρση της άνισης μεταχείρισης για τους εξειδικευόμενους ιατρούς στο δικαίωμα άσκησης ιδιωτικού έργου, λόγω παράλειψης στη σχετική υπουργική απόφαση.
Άδωνις Γεωργιάδης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Ο Άδ. Γεωργιάδης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, στη Μυτιλήνη για τα εγκαίνια Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, επισκέφθηκε την Περιφέρεια, παρέστη σε υπογραφή για νέο δρόμο και αναφέρθηκε στη διανομή ακριβών φαρμάκων μέσω φαρμακείων.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο το κτίριο της Ψυχιατρικής

Η Μυτιλήνη εντάσσεται στην Α' κατηγορία άγονων περιοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την παράδοση του νέου κτηρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής. Προβλέπονται κίνητρα και προσλήψεις γιατρών σύντομα.