ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επιχειρηματίας και καινοτομία
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το Global Innovation Summit για το 2022

Τη διεξαγωγή αναλαμβάνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, ενώ μέσω αυτού παρέχεται η δυνατότητα συναντήσεων μεταξύ καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (DEF) και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (CompeteGr) ανακοίνωσαν σήμερα τη διεξαγωγή του Global Innovation Summit 2022 στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι δύο οργανισμοί, επέτυχαν την διεξαγωγή του ετήσιου διεθνούς Συνεδρίου για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (Global Innovation Summit GIS) που διοργανώνει το Global Federation of Competitiveness Councils (GFCC) για το 2022 στην Αθήνα, βάζοντας την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων και τον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.

«Είναι η πρώτη επιβεβαίωση των συνεπών προσπαθειών μας στον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στη προσέλκυση διεθνών επενδύσεων. Είναι η σημαντικότερη παράμετρος μαζί με τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου για την βελτίωση των δεικτών και την σταθεροποίηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του CompeteGr, Σίμος Αναστασόπουλος.

Το Global Innovation Summit παρέχει τη δυνατότητα συνάντησης για επιχειρήσεις, καινοτόμους, ερευνητές και experts χρηματοδότησης για δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα και ανάπτυξη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή στρατηγική για καινοτόμα ναυπηγική βιομηχανία

Η ΕΕ παρουσίασε νέα στρατηγική για τη ναυπηγική βιομηχανία, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αυτονομίας και τεχνολογικής υπεροχής, με έμφαση στην καινοτομία, την καθαρή ενέργεια και την ψηφιακή μετάβαση σε όλο το φάσμα του κλάδου.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MWC 2026: Δυναμική παρουσία της ελληνικής βιομηχανίας λογισμικού

Η ελληνική τεχνολογική καινοτομία ξεχώρισε στο Mobile World Congress 2026 στη Βαρκελώνη. Με στήριξη από ΣΕΚΕΕ, Υπουργείο και Enterprise Greece, ελληνικές εταιρείες λογισμικού αξιοποιούν αιχμές τεχνολογίας σε κυβερνοασφάλεια και ιατρική.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Διάλογος για βιώσιμες στρατηγικές και καινοτομία

Το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα γίνει 22-25 Απριλίου 2026, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και προσωπικοτήτων όπως Τασούλας, Μητσοτάκης, Costa, Karis, Cvijanović, Rama, Gül, Αλβέρτος Β΄ και Al-Khulaifi.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Δήμος Περιστερίου γίνεται εφαρμογή στο κινητό των δημοτών

Ο Δήμος Περιστερίου λανσάρει τη νέα εφαρμογή «e-Peristeri Smart City» για Android και iOS. Οι δημότες ενημερώνονται, λαμβάνουν υπηρεσίες και συμμετέχουν σε διαβουλεύσεις, με πρόσβαση σε χάρτες και όλα τα ψηφιακά εργαλεία του δήμου.