ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vasiis Kikilias
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Κικίλιας: Οι πυλώνες για την ολική επαναφορά του τουρισμού το 2022

Ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε ότι η στρατηγική του υπουργείου υπηρετεί τον εθνικό στόχο μετατροπής της Ελλάδας σε πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς έμμεσα ή άμεσα 1 στα 4 ευρώ του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από την τουριστική δραστηριότητα. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στο cnn.gr και υπογραμμίζει τα έξης:

«Η συμβολή του τουρισμού στην ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας, αποκτά πολλαπλαστική αξία σε περιόδους κρίσης. Αυτό το "μέρισμα" που επιστρέφει αποτυπώνεται σε δουλειές κυρίως για τη νέα γενιά και σε επιπλέον εισόδημα.

Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στη δημιουργία και εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ενίσχυσαν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς τους επισκέπτες μας. Και αυτό καταγράφηκε σε όλους τους δείκτες: Από τις ταξιδιωτικές εισπράξεις και αφίξεις που ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες μέχρι την αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης των ξένων επισκεπτών η οποία έφτασε το 20% -πολύ σημαντικό για τις τοπικές οικονομίες- με τον καθέναν να δαπανά περισσότερα από 600 ευρώ».

Για τη νέα τουριστική χρονιά τόνισε ότι το υπουργείο εργάζεται για την ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού το 2022 και στάθηκε στους εξής πυλώνες: Αναβάθμιση των υποδομών, δημιουργία task force crisis management, ψηφιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, upskilling και reskilling, δηλαδή αναμόρφωση και αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

«Με βάση αυτούς τους 4 πυλώνες θα κινηθούμε για να πετύχουμε τους μικρούς και μεγάλους μας στόχους», συνέχισε ο υπουργός και εξήγησε: «Ποιοι είναι αυτοί; Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διάχυση των επισκεπτών μας σε όλη τη χώρα, ειδικά σε νέες και ανεξερεύνητες γωνιές της πατρίδας μας, προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, ανάδειξη της κρουαζιέρας, προσέλκυση επενδύσεων, βιώσιμος τουρισμός».

Τέλος ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η στρατηγική του υπουργείου υπηρετεί τον εθνικό στόχο μετατροπής της Ελλάδας σε πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. «Αποτελεί προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανάπτυξη μιας στρατηγικής βιώσιμου τουρισμού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τουρισμού και θα θέτει τα ζητήματα βιοποικιλότητας στο επίκεντρο του σχεδιασμού του θαλάσσιου και παράκτιου τουριστικού σχεδιασμού, ιδίως σε ό,τι αφορά ευάλωτες τοπικές κοινωνίες, όπως είναι τα μικρότερα νησιά μας», ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eyvoia-Aidipsos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις τουριστικές αφίξεις

Παράλληλα από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου η Βόρεια Εύβοια θα βρέθει στο επίκεντρο φεστιβαλικών εκδηλώσεων, με το Evia Film Project. τη νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αύξηση αφίξεων έως και 40% από ορισμένες μεγάλες αγορές

Ο υπ. Τουρισμού, σε συνέντευξή του, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του κλάδου και στη μείωση της ανεργίας, καθώς τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 124.365 νέες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασίλης Κικίλιας: Θα επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στις υποδομές τουρισμού

Την αισιοδοξία του σχετικά με τις επιδόσεις και τα κέρδη του ελληνικού τουρισμού, εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για την διάθεση 1 δις ευρώ υπέρ της βελτίωσης των τουριστικών υποδομών.
Aeroplano, Airplane
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς PLF από αύριο οι αφίξεις εξωτερικού, καλοί οιωνοί για τον τουρισμό

Ενώ η οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τους ταξιδιώτες θα ισχύσει κανονικά, τα πρώτα σημάδια για την πορεία του τουρισμού φαίνονται θετικά. Αύξηση του ρεύματος από Σαουδική Αραβία προβλέπει η Σ. Ζαχαράκη, επαναλειτουργία του γραφείου ΕΟΤ Ισπανίας ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας.