ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 01:58:21
Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ

Μπρατάκος: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι απτή απόδειξη υποστήριξης της οικονομίας

O πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών επεσήμανε ότι με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, ξεκινά επιτέλους η επούλωση του τραύματος στην ακίνητη ιδιοκτησία.

«Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι απτή απόδειξη υποστήριξης της εθνικής οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος, με αφορμή την ανακοίνωση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπρατάκος δήλωσε:

«Ο κόσμος των επιχειρήσεων, που εκπροσωπεί η επιμελητηριακή κοινότητα, δέχτηκε σημαντικά πλήγματα κατά τα δύο τελευταία χρόνια της υγειονομικής κρίσης, όπως άλλωστε και σύσσωμη η κοινωνία των πολιτών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ελληνική περίπτωση, δυστυχώς, ήταν επιπλέον επιβαρυμένη από μία δεκαετή οικονομική κρίση ύφεσης, με βαρύτατες επιπτώσεις στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και στην αξία του πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της ελληνικής κοινωνίας: την ακίνητη περιουσία.

Με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, ξεκινά επιτέλους η επούλωση του τραύματος στην ακίνητη ιδιοκτησία. Πρόκειται για μία απτή απόδειξη άμεσης υποστήριξης στους δύο βασικούς στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας: τον ιδιώτη καταναλωτή και τον επιχειρηματία. Και μάλιστα, σε μία ιδανική χρονική περίσταση, όπου η ελληνική αγορά, αφενός προσπαθεί να ορθοποδήσει, και αφετέρου προετοιμάζεται για την απορρόφηση του σημαντικότερου πακέτου οικονομικής υποστήριξης στην ιστορία της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενισχύει τις δημόσιες δαπάνες το 2026 για να στηρίξει την ανάπτυξη

Η Κίνα σχεδιάζει να διευρύνει τις δημόσιες δαπάνες το 2026, με στοχευμένες επενδύσεις σε προηγμένη μεταποίηση, τεχνολογία και ανθρώπινο κεφάλαιο. Στόχος είναι η τόνωση της εγχώριας ζήτησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καμπάνια του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για στήριξη της τοπικής αγοράς

Το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης «τρέχει» νέα ραδιοφωνική καμπάνια για στήριξη της τοπικής αγοράς, με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που καλεί τους πολίτες να ψωνίζουν στη γειτονιά.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

AWS re:Invent 2025: Απλοποίηση, αυτοματοποίηση, ασφάλεια και AI

Κάθε Δεκέμβριο, το Λας Βέγκας φιλοξενεί το AWS re:Invent, το μεγαλύτερο συνέδριο cloud τεχνολογίας της Amazon, όπου χιλιάδες επαγγελματίες γνωρίζουν τις σημαντικότερες εξελίξεις σε cloud, AI και ψηφιακές υποδομές.