ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΜΕΤΑΒΑΣΗ

«Σκοπός μας είναι να κάνουμε πράξη την αποστολή που μας ανατέθηκε και να υλοποιήσουμε τα προγράμματα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Λύτρας.

Η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ελληνική Εταιρεία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε.» (ΕΛΕ.Δ.Α.Μ.) και διακριτικό τίτλο «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.», πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • Θεόδωρος Λύτρας, πρόεδρος
  • Ιωάννης Μπούκης, διευθύνων σύμβουλος
  • Γεώργιος Τοπαλίδης, μέλος
  • Δημήτριος Οικονόμου, μέλος
  • Θεοδώρα Πετρούλα, μέλος

Ο κ. Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά: «Η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για την πατρίδα μας. Έχουμε δομήσει ένα ευέλικτο σχέδιο για τον ομαλό μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου των περιοχών μετάβασης, διευκολύνοντας παράλληλα, την ανάπτυξη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών για την άμεση δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Χαιρετίζω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, προχωράμε μπροστά και εργαζόμαστε μαζί για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας».

Ο κ. Λύτρας, δήλωσε: «Σκοπός μας είναι να κάνουμε πράξη την αποστολή που μας ανατέθηκε και να υλοποιήσουμε τα προγράμματα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Διασφαλίζουμε τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των εδαφών που περιλαμβάνονται στις ζώνες απολιγνιτοποίησης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα κονδύλια για ανάπτυξη

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η ευρωπαϊκή αγορά είναι ο κυριότερος πελάτης μας στις εξαγωγές και αν οι μεγάλες αγορές της ευρωπαϊκής οικονομίας μπουν σε ρυθμούς ύφεσης τότε θα επηρεαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πέντε έργα ΣΔΙΤ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τα πέντε νέα έργα έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία για το περιβάλλον, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές.
golf
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για το Saronida Olympos Golf Project ύψους 840 εκατ. ευρώ

Η νέα στρατηγική επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας, με το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα να αποτελεί ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Τσακίρης: Στήριξη των μικρομεσαίων με χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» αναμένεται να κάνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές μέσω της ψηφιακής και πράσινης μετάβασής τους.
dimas-xristos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Σημαντική η στήριξη της Google σε ελληνικές startup

Το Science Agora αποτελεί την πρώτη σύμπραξη πέντε επιστημονικών ιδρυμάτων, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας, με την Google να υποστηρίζει οικονομικά την σύμπραξη με πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης.