ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Η χώρα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει ακόμη στη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση επιταχύνει, ακόμη περισσότερο, τον αναπτυξιακό βηματισμό της με την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Κάνουμε πράξη αυτό που δεσμευτήκαμε τον Ιούλιο του 2019, να καταστήσουμε την Ελλάδα την πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις χώρα στον πλανήτη και να παρέχουμε στον ελληνικό λαό την ευμάρεια που του αξίζει».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του μετά τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance, IIF) που δείχνει, όπως ανέφερε, ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια των επενδύσεων για την περίοδο από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 4ο τρίμηνο του 2021. Ο υπουργός σημειώνει ακόμη στη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση επιταχύνει, ακόμη περισσότερο, τον αναπτυξιακό βηματισμό της με την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Πρωταθλήτρια των επενδύσεων στην περίοδο από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 4ο τρίμηνο του 2021, αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance, IIF). Τη συγκεκριμένη περίοδο ο ρυθμός πραγματικής αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) προσεγγίζει το 20% στην Ελλάδα, επίδοση που καθιστά τη χώρα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη χώρα, ενώ μάλιστα στην ευρωζώνη σημειώνεται πτώση της τάξης του 10%.

Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική αναγνώριση της πολύ μεγάλης απόστασης που έχει διανύσει η Ελλάδα από τελευταία στην ευρωζώνη στις επενδύσεις τον Ιούνιο του 2019 σε έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Όπως επίσης και για έναν ακόμη λαμπρό κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικά θετικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών με τις πολύ μεγάλες επενδύσεις της JP Morgan, της Microsoft, της Amazon και πολλών άλλων παγκόσμιων κολοσσών και δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων, που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και τις επιδόσεις στην αύξηση της απασχόλησης (η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας) και την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος (ο δείκτης στο υψηλότερο σημείο από το 2000).

Σ' αυτό το θετικό περιβάλλον επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τον αναπτυξιακό μας βηματισμό με την προώθηση μεταρρυθμίσεων, με κορυφαία τον καινούργιο Αναπτυξιακό Νόμο που μόλις προχθές ψηφίσαμε στη Βουλή και ενεργοποιούμε τις επόμενες εβδομάδες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Ισχυρή παρουσία των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως αμερικανικοί κολοσσοί εμπιστεύονται την Ελλάδα για να επενδύσουν και υπογράμμισε την στενή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την επίτευξη των κοινών στόχων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Σε καλή θέση η χώρα παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως χάθηκε για πάντα το πλεονέκτημα της κεντρικής Ευρώπης να προμηθεύεται σε χαμηλές τιμές το ρωσικό φυσικό αέριο και τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρα στον κλάδο ενέργειας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πέντε έργα ΣΔΙΤ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τα πέντε νέα έργα έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία για το περιβάλλον, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές.
golf
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για το Saronida Olympos Golf Project ύψους 840 εκατ. ευρώ

Η νέα στρατηγική επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας, με το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα να αποτελεί ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησιάζει η έγκριση του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως» και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εμβληματικές δράσεις.